Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: Shooter

Shooter Netflix

Shooter is één van de kersverse series die op Netflix tegelijk loopt met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Terwijl je een rustig en teruggetrokken leven leidt denk je oude vrienden te helpen. Als je vrouw je ook nog overtuigt ga je er volledig voor, tot het gruwelijk mis gaat en je opeens door hebt dat je erin bent geluisd.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Shooter

De afgelopen periode zien we steeds meer series op Netflix verschijnen die tegelijk lopen met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Naast bestaande series met latere seizoenen leerden we zo Designated Survivor al kennen. Dit werd al snel een succes en ook Shooter heeft alles in zich om een kaskraker te worden. Het is de derde versie van dit verhaal. Stephen Hunter schreef Point of Impact en dit werd in 2007 al verfilmd. Mark Wahlberg is opnieuw aan de slag gegaan met het verhaal over Bob Lee Swagger.

In de eerste aflevering zou je het idee kunnen krijgen dat je naar een directe remake zit te kijken. Bob Lee leeft een teruggetrokken bestaan, al is het verschil met de film wel dat hij nu een vrouw en dochter heeft. Op een dag staat Isaac Johnson voor zijn deur. Zijn voormalige officier werkt bij de Secret Service en heeft hem nodig. Er is een bedreiging geuit naar de President en als er ook nog een persoonlijke motivatie blijkt te zijn voor Bobby Lee stapt hij er na een overtuigend woordje van zijn vrouw in.

Tot in de puntjes weet Swagger uit te vogelen hoe de aanslag gepleegd zal worden, want daarom wordt hij ook gezien als één van de beste scherpschutters ooit. Op de dag zelf ziet hij echter zijn fout. Dat probeert Bob Lee nog te herstellen, maar juist daardoor loopt hij in de val. Opeens is Swagger de verdachte. Vanaf dit punt komt de kracht van een serie naar boven. Waar de film lijn recht richting de eindstreep ging, biedt de serie Shooter de kans om een uitgebreid verhaal te brengen. Vanaf de tweede episode wordt de filmlijn dan ook flink losgelaten en kom je in een spannende jacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?