Flix Tip

Flix Tip: The Haunting of Hill House

Netflix biedt inmiddels een overvloed aan Originals, maar er zijn er maar weinig die zó goed gewaardeerd worden als The Haunting of Hill House. Zin in een paar avondjes griezelen? Dan is deze serie een absolute aanrader!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Haunting of Hill House

In de zomer van 1992 betrekken Hugh en Olivia Crain samen met hun vijf kinderen, Steven, Shirley, Theodora, Luke en Nell, het grote landhuis Hill House. Ze zijn van plan om de statige woning te renoveren en te verkopen, en van het geld dat dat oplevert willen ze een eigen optrekje kopen. Het loopt echter helemaal anders: de familie krijgt te maken met steeds meer paranormale verschijningen, die leiden tot een traumatische gebeurtenis!

Het gezin neemt de benen, maar 26 jaar slaat het noodlot opnieuw toe. De kinderen en hun vader, die ze inmiddels niet meer zien of spreken, komen weer samen en het blijkt dat de demonen van Hill House de arme Crains nog niet losgelaten hebben…

Er zijn meerdere redenen om The Haunting of Hill House eens een kans te geven. Allereerst staat de serie op ratingwebsite IMDb op een mooie 8.6, en voor het genre horror is dat toch wel een unicum. Bovendien vertolkt onze eigen Michiel Huisman een hoofdrol in de show: hij speelt Steven. En als laatste: wie wil er nou niet een paar avondjes bibberen op de bank? Wel de lampen uitdoen!

Bekijk de trailer van The Haunting of Hill House

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?