Flix Tip

Flix Tip: The IT Crowd

Droge Britse humor in optima forma en dat ook nog op de werkvloer. The IT Crowd doet er ook nog een surrealistisch sausje overheen en het is een befaamde sitcom. In de Verenigde Staten blijven ze dan ook pogingen ondernemen om er een remake van te maken. Het origineel is alleen zo goed dat tot dusver iedere poging in schoonheid is gestrand.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The IT Crowd

Nu is iedereen de hele dag verbonden aan zijn telefoon en zijn computers volledig gemeengoed. Het is toch nog niet zo heel lang geleden dat dit heel anders was. Mensen die de hele dag achter hun pc zaten waren nerds en ieder bedrijf had een IT-afdeling die ieder klein probleem aan de computers moest zien op te lossen. De openingsscène van The IT Crowd is dan ook typerend. Zodra er gebeld word vanwege een probleem, is het eerste advies om te proberen om de pc te herstarten. De gouden tip in IT-land.

The IT Crowd wordt gevormd door Chris O’Dowd, Richard Ayoade en Katherine Parkinson. Zij spelen Roy, Maurice en Jen. In de kelder van een groot bedrijf vormen Roy en Maurice het it team. Ze zijn precies wat je van nerds verwacht. Volslagen wereldvreemd, sociaal gestoord en worden super enthousiast van ieder technische foefje. Jen wordt aangesteld als hun teamleider, terwijl ze geen idee heeft hoe een computer werkt.

Een mismatch vanaf de start, wat direct voor hilarische problemen zorgt. Het team staat ook nog eens onder behoorlijke druk, want de grote baas Denholm Reynholm van het bedrijf heeft als hobby om mensen te ontslaan. Doorspekt met Britse humor was The IT Crowd direct een succes. Het enige jammere aan de serie is misschien dat er maar vier seizoenen gemaakt zijn met in totaal 25 afleveringen. Het zorgt er wel tegelijkertijd voor dat de kracht amper verloren werd door het niet uit te melken. De volledige reeks is te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?