Flix Tip

Flix Tip: The Midnight Gospel

The Midnight Gospel is een animeserie voor volwassenen, die nog wel het meeste wegheeft van een soort LSD-trip. De Netflix-show is de geanimeerde podcast van komiek Duncan Trussell en tekenaar Pendleton Ward over een inter-dimensionale ruimtereiziger die zijn gasten interviewt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Midnight Gospel

The Midnight Gospel vertelt het verhaal van Clancy Gilroy (Duncan Trussell), de roze presentator van… je raadt het al, The Midnight Gospel! Het betreft een podcast die zowel echt is als denkbeeldig. De gasten die Trussell interviewt zijn personen die echt bestaan: spirituele gidsen, goeroes en andere personen die iets van doen hebben met spiritualiteit. Met de komiek en podcastmaker praten zij over hun ervaringen en inzichten… Daarnaast spelen ze echter fictieve personages in werelden die Trussell en Pendleton Ward voor hen scheppen. Opeens veranderen ze in de president van de Verenigde Staten tijdens een zombie-invasie, een pratende vis in een kom in driedelig kostuum, een bepantserde barbaar met een betoverde roos en een vogel die een moordlustige gevangene onder zijn hoede neemt.

Pendleton Ward ken je hoogstwaarschijnlijk wel van Adventure Time, dat tig jaar geleden een flinke hit werd op Cartoon Network. De tekenstijl die je kent van die serie komt óók naar voren in The Midnight Gospel; hij is vooral heel erg kleurrijk en absurd. De Netflix-show is overigens zéér zeker niet bedoeld voor kinderen, zo komen er behoorlijk wat geslachtsdelen in voor. Zoals je misschien wel merkt is The Midnight Gospel bedoeld voor een nichepubliek, maar dat betekent natuurlijk niet ook meteen dat het niks voor jou is. De knettergekke animeshow wordt namelijk behoorlijk goed beoordeeld op ratingwebsite IMDb, met een knappe 8,2.

Bekijk de trailer van The Midnight Gospel

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?