Flix Tip

Flix Tip: The Sniffer

Verkouden zijn we allemaal wel eens en dat is al knap vervelend. Maar wat nou als je neus je geheime wapen is waardoor je veel meer kunt dan anderen? Het is het probleem van The Sniffer, want door zijn bijzondere ‘neuskwaliteiten’ lost hij de meest ingewikkelde zaken op. Tot hij zelf doelwit wordt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

The Sniffer

Het mooie van Netflix is onder meer dat we steeds meer internationale titels leren kennen. Series uit Rusland of het Oostblok zien we in Nederland tenslotte zelden tot nooit op televisie. The Sniffer is een Oekraïense productie, bestaande uit twee seizoenen. Alle afleveringen zijn inmiddels op de streamingdienst te zien.

Het mooie van een serie als The Sniffer is dat je ook een inkijkje krijgt in het leven in Oekraïne. Het rijden in bombastische en snelle auto’s, uiterlijk vertoon en mannen die een conversatie met zo min mogelijk woorden willen afdoen. Maar ook mannen met status en de nadrukkelijke aanwezigheid van het leger. Het zijn zomaar een aantal opvallende facetten wat het kijken van een serie uit een land waar we niet vaak wat van zien interessant maakt.

The Sniffer is een verkapte Sherlock Holmes. Gebruikte de legendarische Brit zijn ogen, The Sniffer doet het met zijn neus. Hij heeft een bizar reukvermogen en weet daardoor moordzaken op te lossen. Het slaat soms een tikkeltje door, want aan de hand van één flinke snuif achterhaalt hij wel heel veel informatie. Het zorgt wel voor een leuke serie die fijn wegkijkt met flink wat actie. Ondertussen heeft hij zelf ook nog wat privézaken op te lossen en zal nog in het eerste seizoen werk en privé in elkaar gaan overlopen als hijzelf het doelwit wordt van criminelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?