Flix Tip

Flix Tip: Tidying up with Marie Kondo

Een opgeruimd huis dat zien we allemaal wel zitten, maar waar moet je in vredesnaam beginnen? De gloednieuwe serie Tidying up with Marie Kondo biedt dé oplossing. Marie Kondo staat wereldwijd bekend als opruimgoeroe en heeft na haar eigen boek The Life-Changing Magic of Tidying (Opgeruimd) nu haar eigen documentaire op Netflix. Daarbij ging ze op bezoek bij Amerikanen om orde te scheppen in hun rommelige huishoudens.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Tidying up with Marie Kondo

Tidying up with Marie Kondo is een woningmake-overshow, maar anders dan we tot op heden vaak gezien hebben. In tegenstelling tot veel andere programma’s, dwingt Marie Kondo de kandidaten niet om al hun spullen de deur uit te doen. Wel geeft ze haar cliënten de nodige tips mee waardoor zij anders naar spullen gaan kijken. Zo verdeelt Marie Kondo het opruimproces in verschillende stappen. Zo ruim je eerst je kleding op, dan boeken, dan papier, dan komono (keuken, badkamer en garage) en eindig je met de spullen met emotionele waarde.

Marie Kondo staat erom bekend om bij het opruimen van de spullen een belangrijke vraag te stellen. Alle items moeten vastgehouden worden en daarbij moet de vraag gesteld worden: “Does it spark joy?”, oftewel: word je er gelukkig van? Als het antwoord op de vraag ‘nee’ is, dan kunnen de spullen volgens Marie Kondo gewoon weg. Zo houd je alleen de spullen over die je wel gelukkig maken.

In de serie Tidying up with Marie Kondo gaat de opruimgoeroe langs bij verschillende cliënten. Zo doet één vrouw bijvoorbeeld mee omdat ze na het verlies van haar man moeite heeft om afscheid te nemen van de spullen die zijn achtergebleven, terwijl een ander stel juist meedoet om ruimte te maken voor de baby die op komst is. Ondertussen zien we ook handige opvouwmethodes om kleding beter op te kunnen bergen en zien we hoe Marie Kondo groot fan is van bewaardozen om spullen in op te bergen. Ben je na het kijken van Tidying up with Marie Kondo nog niet klaar met het opruimen van je huis? Dan zijn ook Consumed en Home Made Simple zeker aanraders.

Bekijk de trailer van Tidying up with Marie Kondo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?