Flix Tip

Flix Tip: Tyrant

Tyrant Netflix

Een Amerikaanse kinderarts die politiek actief wordt in een Arabisch land. Daar gaat Tyrant in het kort over. Het eerste seizoen hiervan is al een tijdje op Netflix te zien en Tyrant seizoen 2 verschijnt vrijdag 30 juni.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Tyrant

Barry Al-Fayeed leeft in Amerika met zijn gezin. Alleen aan zijn achternaam kun je zien dat Barry een emigrant is. Hij is volledig ingeburgerd in de Verenigde Staten. Op jonge leeftijd liet hij Abbudin achter, werd kinderarts en trouwde met Molly. Met haar kreeg hij twee kinderen en als gezin bouwden ze een gelukkig en stabiel leven op. Een bruiloft van zijn neefje in zijn vaderland zorgde voor een enorme verandering in dat rustige leven.

Dat Barry Abbudin op jonge leeftijd heeft verlaten had niet alleen te maken met het feit dat hij kinderarts wilde worden in Amerika. De familie Al-Fayeed is er namelijk niet zomaar één. Ze zijn de baas in Abbudin. Een traumatische ervaring voor Barry als jong jochie zorgde ervoor dat hij liever niets meer met het land te maken wilde hebben, waar zijn familie de dienst uitmaakt. Eenmaal in Abbudin ziet Barry dat er niet veel is veranderd in het land dat hij twintig jaar eerder achter zich liet. Als zijn compleet onverantwoordelijke broer vervolgens de leiding over het land krijgt, dan ziet hij geen andere keus en besluit hij te blijven. Hij probeert het land naar zijn hand te zetten, met alle gevaren van dien.