Flix Tip

Flix Tip: Velvet

Velvet seizoen 3 en 4 op Netflix

Spaanse series zijn hot, want na Grand Hotel wordt nu massaal de serie Velvet opgezet. In het Spanje van de jaren vijftig worden de erfgenaam van een modehuis en een mooie naaister verliefd, ondanks de bezwaren van zijn familie.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Velvet

Velvet past prima in het straatje van onder meer Mr. Selfridge en The Paradise. In de laatstgenoemde BBC-serie gaat een jonge vrouw naar het grote Londen om te gaan werken in een warenhuis. Dit speelt zich af in aan het eind van de negentiende eeuw, Velvet is ruim een halve eeuw later. Tijdens de regeerperiode van Franco verlaat Ana Rivera López als kind haar dorp om eveneens in de grote stad te gaan werken. Ze wordt bij Velvet opgeleid tot naaister en is daar erg goed in.

Velvet is één van de meest prestigieuze kledingzaken van Spanje. Wanneer Ana naar de zaak komt wordt ze al snel vriendjes met Alberto Márquez Navarro, hij is de erfgenaam van de winkel. Ze groeien samen op en het is een kwestie van tijd voor ze ook op elkaar verliefd worden. Daar ontstaat dan wel gelijk het grote probleem. Want hoe kan Alberto nou ooit een relatie krijgen met een meisje van de werkvloer?

Ondertussen is de wereld in beweging en Velvet merkt dat steeds meer. De winkel moet mee in de nieuwste ontwikkelingen en daar komt de gedachte aan Mr. Selfridge naar boven drijven. Er moeten slimme plannen worden bedacht om de concurrentie te slim af te zijn. Dit ligt inmiddels steeds meer op de schouders van Alberto, terwijl hij dus ook zijn privéleven probeert te regelen. Velvet zorgt niet voor een wauw-effect met superverrassende verhaallijnen, het is wel precies wat je van een dramaserie van zijn soort verwacht. Velvet sleept je mee in het leven van Spanje eind jaren vijftig en het leven binnen het bedrijf van de directie tot op de werkvloer. Maar het meest word je gegrepen door de constante botsingen die ontstaan door de samensmelting van Ana en Alberto.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?