Flix Tip

Flix Tip: Zumbo’s Just Desserts

Adriano Zumbo is één van de beste patissiers van het moment en de pas 35-jarige Australiër heeft dan ook een rits bijnamen te pakken. The Sweet Assassin, Patissier of Pain en The Dark Lord of the Pastry Kitchen heeft hij verdiend door adembenemende desserts te bereiden, waar vooral de kleuren vanaf spatten. Onder zijn leiding is er nu een Australische kookwedstrijd voor toetjesmakers: Zumbo’s Just Desserts.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Zumbo’s Just Desserts

Ben je fan van Heel Holland Bakt en soortgelijke programma’s, dan is Zumbo’s Just Desserts echt iets voor jou. De opzet is hetzelfde, want twaalf amateurbakkers strijden om de hoofdprijs. Daar houdt de vergelijking met de zoetsappige en gemoedelijke tent van Heel Holland Bakt ook wel zo’n beetje op.

De kandidaten staan in een toetjesfabriek die doet denken aan de wondere wereld van Willy Wonka (Sjakie en de Chocoladefabriek). De kleuren spatten op je af en de kleuren komen vooral van alle fabelachtige desserts die Zumbo heeft bereid. “Het enige dat nog ontbreekt zijn de Oompa Loompa’s”, concludeert één van de kandidaten terecht bij binnenkomst.

Samen met de Britse Rachel Khoo presenteert Zumbo het programma en worden de kandidaten aan zeer ingewikkelde opdrachten gezet. Vergeet de sponscake of koekjes die in Heel Holland Bakt gemaakt worden, van de Australische kandidaten wordt een heel ander niveau gevraagd. De nieuwste technieken worden gebruikt om bijna futuristische gerechten op tafel te zetten. En daarbij het camerawerk verbluffend. Al in de eerste aflevering stort een toetje op het laatste moment in. Dit wordt zo goed in beeld gebracht dat je als kijker in shock zit toe te kijken.

Iedere aflevering moeten de kandidaten één dessert maken. De twee kandidaten die het slechts hebben gepresteerd moeten daarna een gerecht van Zumbo namaken. De moeilijkheidsgraad hierin is waanzinnig hoog en de kandidaten krijgen dan ook al snel vier uur de tijd om het ene bord te bereiden. De lat ligt hoog, de tranen vloeien snel en de prachtige toetjes maken het plaatje compleet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?