Trailers

Gaat The Keepers van Netflix Making a Murderer overtreffen?

Netflix komt in mei wederom met een geruchtmakende documentaire. The Keepers is een documentaire over de mysterieuze moord op Zuster Cathy Cesnik in de jaren ’60. Vanaf 19 mei staan de 7 afleveringen online op Netflix.

Team van Making a Murderer en Amanda Knox

In de aankondiging van The Keepers (hieronder) is te zien dat The Keepers afkomstig is van het team dat ook werkte aan Making a Murderer en Amanda Knox. Twee eerdere documentaires van Netflix die de tongen los maakten bij de kijkers. Ook The Keepers lijkt dit in zich te hebben.

Making a Murderer ging over Steven Avery en de moord op Tessa Halbach. Avery zat al eens onschuldig vast en werd veroordeeld voor de moord op Halbach. Tot op de dag van vandaag probeert Avery aan te tonen dat hij ook in deze kwestie onschuldig is. Amanda Knox is een documentaire van Netflix over de moord op Meredicth Kercher. Amanda Knox en haar vriendje Raffaele Sollecito werden aangehouden, veroordeeld, vrijgesproken, veroordeeld en weer vrijgesproken.

The Keepers op Netflix

The Keepers is een documentaireserie van Netflix over de onopgeloste moord op een non uit Baltimore. Zij raakte vermist op 7 november 1969 en werd een paar maanden later dood gevonden. Over de dader is niets bekend. In de zevendelige documentaireserie The Keepers wordt ingegaan op de moord van Zuster Cathy en de pijnlijke vragen die hier al tientallen jaren bij komen kijken. Volgens Netflix is The Keepers een shockerend verhaal geworden en vanaf 19 mei is via de streamingdienst te zien waarom.

The Keepers draait niet enkel en alleen om de moord op Cathy Cesnik. Er wordt ook aandacht geschonken aan de emotionele getuigenissen van diverse slachtoffers van seksueel misbruik. Dit bleek op grote schaal voor te komen, onder andere in Baltimore, maar de overheid en religieuze instellingen wimpelden die beschuldigingen altijd af. Ook vrienden, familie en journalisten komen in The Keepers aan bod. Na bijna vijftig jaar willen de inwoners van Baltimore antwoorden op de vele vragen die zij hebben en vooral op de belangrijkste vraag: wat is er gebeurd met Cathy Cesnik.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?