Laatste nieuws over Netflix

Game of Thrones op Netflix gaat niet gebeuren

Netflix zal Game of Thrones nooit aan het aanbod toevoegen in Nederland, het is het slechte nieuwsfeit waar we niet omheen kunnen. Okee, zeg nooit ‘nooit’, maar de kans is wel echt heel erg klein. Waarom? In dit artikel leggen we je het uit, maar eerst even wat meer informatie over Game of Thrones, genoemd als één van de beste en populairste series ooit.

Na het overlijden van de koning van Westeros strijden acht families om de macht in het koninkrijk. In deze turbulente tijden vol allianties en verraad, intriges en complotten, liefde en haat, is niets wat het lijkt. Terwijl de strijd om de macht losbarst loeren er eveneens gevaren voor Westeros van buitenaf. Dit alles zorgt voor een boeiend schouwspel.

Game of Thrones op Netflix?

Maar waarom komt Game of Thrones dan nooit op Netflix? Wel, het zit zo. Game of Thrones is gemaakt voor HBO, het Amerikaanse televisienetwerk. Hoewel er verschillen zijn tussen Netflix en HBO (Netflix heeft geen tv-kanaal, maar is een streamingdienst) zijn de twee concurrenten van elkaar. De rechten om Game of Thrones uit te mogen zenden zijn dus volledig in handen van HBO. In Nederland is de serie te zien via Ziggo.

Het decor en de seksscènes in Game of Thrones

Maar het is niet alleen het verhaal dat Game of Thrones zo populair maakt. Allereerst ziet Game of Thrones er simpelweg fantastisch uit. De serie werd opgenomen op een aantal fantastische locaties. Meestal vinden de opnames plaats in Europa, in landen als IJsland, Ierland en Kroatië. Hier zijn fantastische landschappen te vinden wat voor fraaie decors zorgt. Ook buiten Europa wordt opgenomen, zoals bijvoorbeeld in Marokko.

Wat daarnaast erg aanspreekt in Game of Thrones is dat het zo ontzettend schokkend is. Er gaan hoofdrolspelers dood waarvan je eigenlijk helemaal niet wilt dat ze dood gaan en meestal gebeurt dat ook nog eens op onverwachte momenten. Natuurlijk wil je niet dat je favoriete speler uit de serie komt te overlijden, maar omdat het zo onvoorspelbaar is blijft het wel erg boeiend. Verder is de verhaallijn erg sterk. Wat voor het voor de Nederlandse kijkers extra leuk maakt om te kijken is een stukje chauvinisme. In deze hitserie van HBO spelen namelijk ook drie Nederlandse acteurs een rol: Carice van houten, Michiel Huisman en de wat minder bekende zwaardvechter Mishaël Abia Lopes Cardozo.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?