Laatste nieuws over Netflix

Genoten van Squid Game? Dan zijn deze series ook voor jou!

De knettergekke Zuid-Koreaanse serie Squid Game doet het bijzonder goed in ons land. De show staat hoog in de toptienlijst op Netflix, bovenal omdat hij enig in zijn soort is. Alhoewel… de streamingdienst heeft een aantal vergelijkbare titels voor je in de aanbieding!

In Squid Game worden mensen gekidnapt en gevangen gezet, waarna ze gedwongen worden om ‘kinderspelletjes’ te spelen. Dat lijkt misschien niet zo heel erg, verstoppertje en dergelijke, maar niet als je leven ervan afhangt… Er staat wel een geldbedrag (45,6 miljard won oftewel 40 miljoen dollar) op het spel en de mensen die weigeren mee te spelen worden sowieso over de kling gejaagd.

Netflix-titels zoals Squid Game

De nieuwe Netflix Original heeft een behoorlijk origineel plot, maar dat betekent niet dat er niet méér is zoals Squid Game. De onderstaande titels hebben allemaal één of meerder raakvlakken met de Zuid-Koreaanse show.

Alice in Borderland

De Netflix-serie die het meeste wegheeft van Squid Game is toch wel Alice in Borderland. De show vertelt het verhaal van drie vrienden: Ryohei, Chota en Daikichi. De jongens zijn geobsedeerd door videogames en hebben hun échte leven absoluut niet op orde. Als ze zich misdragen op een druk kruispunt heeft de politie er genoeg van, agenten zetten de achtervolging in. De jongens verstoppen zich in een openbaar toilet, maar als ze denken dat de kust veilig is en de wc verlaten, is iedereen spoorloos verdwenen! Ze blijken zich in een soort spelwereld te bevinden waarin ze gevaarlijke opdrachten tot een goed einde moeten brengen om te overleven. Ze spelen het ene na het andere dodelijke spel, maar zoeken daarnaast uit alle macht naar een uitgang.

3%

In de serie 3% is Brazilië verworden tot een soort grote woestenij. De armen, het grootste gedeelte van de bevolking, wonen in het zogenaamde ‘Binnenland’ en hebben eigenlijk geen uitzicht op beter. Althans, ze maken een kleine kans om ‘Maralto’ te bereiken, het beloofde land. Jongeren die twintig jaar oud worden kunnen zich aanmelden voor een selectieproces. Drie procent (3%) wordt vervolgens geaccepteerd om toe te treden tot de betere wereld, waar een fatsoenlijk leven op hen wacht. De selectie is echter bijzonder wreed, vol met spanning en gevuld met extreme situaties, die voor de nodige stress, angst en dilemma’s zorgen.

The Hunger Games

De The Hunger Games-films spelen zich af in de verre toekomst, waarin Amerika is opgedeeld in twaalf districten, die alle bestuurd worden door één centrale overheid. Elk jaar dwingt de desbetreffende overheid elk district om twee kinderen uit te kiezen, die vervolgens deel moeten nemen aan de zogenaamde Hunger Games, die live op televisie worden uitgezonden. Het betreft een gevecht van leven op dood, voor eer en glorie maar óók voor voedsel, dat het winnende district in ontvangst mag nemen. In The Hunger Games speelt actrice Jennifer Lawrence de hoofdrol van de zestienjarige Katniss Everdeen, die de Hunger Games helemaal op hun kop zet.

Zuid-Koreaanse titels

De bovengenoemde drie bovengenoemde titels zijn respectievelijk Japans, Braziliaans en Amerikaans, waar Netflix ook genoeg uit Zuid-Korea biedt. De onderstaande titels hebben dan wel niets gemeen met Squid Game, ze zijn het bekijken wel waard.

The Lies Within

Als de vader van Kim Seo-hui overlijdt en haar man spoorloos verdwijnt, gaat ze samenwerken met rechercheur Jo Tae-sik en wordt ze lid van de Nationale Vergadering.

Stranger

Omringd door politieke corruptie stort een aanklager zonder inlevingsvermogen zich samen met een pittige vrouwelijke rechercheur op een moordzaak.

Private Lives

In een wereld waarin gegevens niet meer privé zijn, ontdekken oplichters een duister spionagecomplot onder leiding van de overheid en een op winst belust bedrijf.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?