Laatste nieuws over Netflix

Gilmore Girls krijgt vervolg op Netflix

Gilmore Girls Netflix

Moeder Lorelai en dochter Rory zullen terugkeren op Netflix in Gilmore Girls. De zeer populaire televisieserie was te zien van 2000 tot en met 2007. Na negen jaar keren de dames terug op Netflix, want de streamingdienst heeft officieel aangekondigd dat er een vervolg wordt gemaakt.

Twitter explodeert

De afgelopen maanden waren er al hardnekkige geruchten dat Gilmore Girls een revival zou maken. Vrijdag heeft Netflix dit zelf ook officieel bekend gemaakt, net zoals de actrices. Lauren Graham speelde de hippe moeder Lorelai en ze tweette zelf over haar terugkeer. Dit zorgde voor een explosie op Twitter, want binnen een paar uur werd ze liefst dertigduizend keer geretweet.

Gilmore Girls keert terug op Netflix

Het geeft maar weer eens aan hoe populair de serie nog altijd is. In Nederland werd het uitgezonden op Net5 en is nog altijd één van de best bekeken programma’s op deze zender. Iedere aflevering trok tussen de 400.000 en 500.000 kijkers. In het stadje Stars Hollow in Connecticut draaide Gilmore Girls om Lorelai Gilmore (Lauren Graham). Ze is al op haar zestiende bevallen van Rory (Alexis Blendel). De serie speelt zich af wanneer Alexis zelf een tiener is. Lorelai is nog altijd een zeer eigenwijs en opstandige moeder, die telkens door haar eigen moeder Emily wordt gecorrigeerd. Want hoe kan Lorelai nou Rory goed door haar tienerjaren loodsen wanneer ze zelf zo jong zwanger werd?

Het leven van een tiener

Toch hebben Lorelai en Rory een zeer hechte band en bewandelen samen met pad waar iedere tiener doorheen moet. Zeven seizoenen lang werden we meegenomen door het leven van de familie Gilmore, waarop in 2007 werd besloten om geen achtste seizoen meer te maken. Daar komt nu verandering in, want er wordt gewerkt aan een nieuw seizoen. Netflix heeft nog geen exacte invulling bekend gemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk zullen er vier afleveringen van telkens anderhalf uur worden gemaakt. Wel is al duidelijk geworden dat de oude cast terug zal keren, net zoals de oorspronkelijke producer Dorothy Parker én er ook nieuwe personages verschijnen. Het gaat hierbij om een Peruviaans koppel en een aantal kinderen. De releasedatum is nog niet bekend gemaakt, wel dat Gilmore Girls in 2016 zal verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?