Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Banshee

Vind jij Antony Starr ook zo’n goede acteur? Homelander uit de Amazon Prime Video-serie The Boys? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Banshee, waarin hij de hoofdrol speelt, is bijna even sterk!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Banshee

Banshee introduceert een voormalig veroordeelde meesterdief die de identiteit overneemt van een vermoorde man, Lucas Hood, de nieuwe sheriff van Banshee (Pennsylvania), een dorpje met een grote Amish-populatie én veel native Americans. Als sheriff moet hij natuurlijk vooral zorgen voor gerechtigheid, maar dat is eigenlijk slechts een dekmantel: tegelijkertijd misbruikt hij zijn aangemeten positie om zijn criminele activiteiten verder te zetten. In beide rollen dient hij een reeks vijanden te vlug af te zijn (of… volledig in de pan te hakken, met veel bloed en gore), onder wie de gangsters die hij jaren geleden verraadde.

Deze serie is oorspronkelijk van het netwerk Showtime, maar in Nederland is hij sinds kort te vinden op HBO Max! Banshee telt in totaal vier seizoenen, bestaande uit respectievelijk drie keer tien en één keer acht afleveringen, waarbij het derde seizoen eigenlijk het beste is. In het algemeen wordt de show echter goed beoordeeld, op ratingwebsite IMDb bijvoorbeeld met een 8,4 en op Rotten Tomatoes zelfs met 90 procent fresh en een publieksscore van eveneens 90 procent. Oók heeft Banshee één Primetime Emmy gewonnen, voor Outstanding Special Visual Effects in a Supporting Role in 2013.

Let wel: de show is bijzonder gewelddadig! Als dat je ding is, is Banshee een absolute aanrader. Maar als je niet tegen bloed kan, schakel dan vooral niet in! Of wel natuurlijk, maar wees gewaarschuwd.

Bekijk de trailer van Banshee

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?