Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Prehistoric Planet

Er staan legio toffe (natuur)documentaires in de catalogus van Netflix, maar de concurrentie kan er ook wat van. Prehistoric Planet op Apple TV+ is bijvoorbeeld een aanrader. Dinosaurussen, David Attenborough; wat kan er misgaan?

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Prehistoric Planet

Prehistoric Planet ging op 23 mei 2022 in première bij Apple TV+ en werd gelijk ontzettend goed ontvangen! In de natuurdocuserie, die overigens vijf afleveringen telt, zie je hoe dinosaurussen 66 miljoen jaar geleden over de aarde heersten. Als kijker hoef je géén Jurassic World te verwachten en dus ook geen Chris Pratt, maar de docu probeert juist een zo realistisch mogelijk beeld van het leven van dinosaurussen te tonen! Zo is bijvoorbeeld te zien hoe een Tyrannosaurus Rex met zijn jonkies omgaat. Prehistoric Planet is eigenlijk wel te vergelijken met Walking with Dinosaurs uit 1999, maar dan met veel betere effecten, die zelfs van ‘blockbusterniveau’ zijn te noemen. Tel daar het deskundige commentaar van de hierboven genoemde ‘docuheld’ David Attenborough bij op en je hebt een hit! Ook de man achter de schermen, Jon Favreau, verdient wat aandacht: hij is bekend van films als The Jungle Book (de remake) en de Iron Man-franchise.

De show telt dus vijf afleveringen die elk zo’n drie kwartier duren, alle met een nieuwe dinosoort in de hoofdrol. Prehistoric Planet wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een 8,9, wat natuurlijk een topcijfer is. Op Rotten Tomatoes is de score nóg imposanter: 100 procent ‘fresh’ van de recensenten en 95 procent van het publiek. Apple heeft nog geen tweede seizoen aangekondigd, maar dat moment kan nóóit lang op zich laten wachten… Er zijn immers nog miljoenen jaren en een hele hoop andere dino’s te verkennen.

Bekijk de trailer van Prehistoric Planet

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?