Flix Tip

Gluren bij de Streamburen: Severance

Apple TV is niet de allerpopulairste streamingdienst in Nederland, maar geheel terecht is dat niet. Althans: neem de serie Severance, die wordt ongelooflijk goed gewaardeerd en is zelfs één van de favorieten voor de Emmy Awards!

Raar maar waar: je kunt Netflix uitgespeeld hebben! Heb jij te maken met een Netflix-dip? Dan kunnen andere streamingdiensten (zoals Disney+, HBO, Amazon Prime Video en Videoland) uitkomst bieden. We geven je wekelijks een tip waarbij we gluren bij de streamburen!

Severance

Severance is vooral een hele bijzondere serie, een soort ‘kunstwerk’ waar je wel eventjes in moet komen. Hoe dan ook: het verhaal steekt als volgt in elkaar. Mark (Scout) is een data-analist die werkt voor het bedrijf Lumon Industries. Hij heeft de leiding over een team kantoorarbeiders wier herinneringen aan hun privé- en werkend bestaan operatief van elkaar worden gesplitst. Als zijn collega (‘werkvriend’) Petey plotseling verdwijnt (‘hij heeft ontslag genomen’), krijgt Mark het idee dat er iets niet in de haak zit… Vervolgens komt Mark steeds dichter bij waarheid die achter het werk van de werknemers van Lumon Industries schuilgaat, en begint hij te beseffen dat het bedrijf geheimen koestert en véél gevaarlijker is dan het lijkt.

Topcast

Adam Scott speelt de hoofdrol (die van Mark) in Severance en hij wordt bijgestaan door bekende namen als Christopher Walken en Patricia Arquette. Dan Erickson is als bedenker verantwoordelijk voor de Apple TV-serie, maar Ben Stiller (dé Ben Stiller) heeft alle afleveringen geregisseerd.

Op ratingwebsite IMDb wordt Severance beoordeeld met een razendknappe 8,7 en op Rotten Tomatoes is de score zelfs 98 procent ‘fresh’. Volgens veel Amerikaanse media is de serie dé grote favoriet voor de Emmy Awards. Dat geldt voor hoofdrolspeler Scott, maar ook voor Stiller, Patricia Arquette, Britt Lower en John Turturro. Severance telt één seizoen, bestaande uit uit negen afleveringen van 40 tot 57 minuten. Er is al een tweede seizoen aangekondigd!

Bekijk de trailer van Severance

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?