Laatste nieuws over Netflix

Grace and Frankie nog voor release verlengd met zesde seizoen

Grace and Frankie seizoen 6 Netflix

Voor de serie Grace and Frankie is het einde duidelijk nog lang niet in zicht. Vrijdag verschijnt het vijfde seizoen van de komedie met Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol. Netflix wacht de respons op deze dertien nieuwe episodes niet eens af, want het zesde seizoen is nu al besteld. Daarmee is het gelijk de langst lopende komedieserie van Netflix.

Eerste verlenging voor 2020

Met de verlenging heeft Grace and Frankie ook gelijk een primeur te pakken. Het is namelijk de eerste serie die verlengd is voor 2020. Grace and Frankie draait om de twee dames met dezelfde naam. Ze zijn het tegenovergestelde van elkaar en hun enige contact ging via hun mannen. Die maakten echter bekend dat ze stiekem al tien jaar een relatie hebben, willen scheiden van hun vrouwen en samen verder gaan als getrouwd koppel. Zo zitten Grace and Frankie opeens met elkaar opgescheept.

Van haat en nijd naar onafscheidelijk

Wat begint met veel haat en nijd zal langzaam ombuigen tot een tweetal dat onafscheidelijk wordt. Ze beginnen zelfs een eigen bedrijf met alle gevolgen van dien, belanden zelfs even in een bejaardenresort om in het vijfde seizoen weer op eigen benen te gaan staan. De dochters en zonen van Grace en Frankie krijgen door de seizoenen heen ook steeds nadrukkelijker een rol in de serie, net zoals we de twee mannen Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston) eveneens blijven volgen. Want ze mogen dan wel gescheiden zijn van hun vrouwen, de band zal niet verdwijnen.

Grace and Frankie seizoen 6

Grace and Frankie wordt gemaakt door Marta Kauffman, eveneens de bedenker van Friends. Tomlin en Fonda zijn genomineerd voor meerdere Emmy Awards, Tomlin won daarnaast een Golden Globe voor beste actrice in een komedieserie. Het vijfde seizoen van Grace and Frankie komt uit op 18 januari 2019. Het zesde seizoen van Grace and Frankie wordt begin 2020 verwacht, maar een exacte datum is uiteraard nog niet bekend.