Laatste nieuws over Netflix Trailers

Intrigerende trailer voorspelt spannende serie The Rain

The Rain seizoen 1 verschijnt 4 mei op Netflix en zo’n anderhalve week voor lancering is de officiële trailer onthuld. Deze trailer geeft een veel beter beeld van de serie, nadat we het eerder met stills en teasers moesten doen.

Deense Netflix Original

The Rain wordt de eerste Netflix Original uit Denemarken. De verwachtingen zijn daarom direct hooggespannen, omdat de Scandinavische series wereldwijd hoog aangeschreven zijn. Doorgaans betreft het hier crimeseries, maar in die categorie valt The Rain zeker niet.

The Rain doet namelijk meer denken aan het vroeger razend populaire Lost en The 100, tegenwoordig graag gezien. De trailer die deze week door Netflix is vrijgegeven bevestigt dat beeld. De vraag is dan natuurlijk direct of een nieuwe serie wel aan zulke verwachtingen kan voldoen, maar de trailer ziet er zeer veelbelovend uit.

Trailer The Rain seizoen 1

De trailer van The Rain laat de belangrijkste personages van het eerste seizoen gelijk zien, zodat je al een beeld kunt krijgen van deze characters. Zij spelen de hoofdrol in een vergane wereld, veroorzaakt door een regenbui. Deze regenbui bevatte een virus, waardoor vrijwel de gehele bevolking is uitgeroeid. Er zijn een aantal overlevenden, omdat zij schuilden in een bunker. Een Deense broer en zus behoren tot de overlevenden. Zij zitten al vijf jaar in de bunker, terwijl hun vader in een veel eerder stadium op ontdekkingstocht ging. Hij kwam nooit meer terug en dus vrezen zijn kinderen dat hun vader het niet heeft gered.

Na vijf jaar in de bunker besluiten ze dat het tijd wordt om de buitenlucht op te zoeken. Het virus lijkt voorbij, maar heeft enorme schade veroorzaakt. Ze ontmoeten een andere groep overlevenden en samen trekken ze door Scandinavië in de hoop teken van leven te vinden. Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden, hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven worden ze – zelfs in een post-apocalyptische wereld – geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden. Problemen waarvan ze dachten dat die, samen met hun leefwereld, gingen verdwijnen.

Cast

Aan The Rain werken veel bekende namen mee, zo is in onderstaande trailer al te zien. De Deense Netflix Original is ontwikkeld door Jannik Tai Mosholt (bekend van Borgen, Rita en Follow the Money), Esben Toft Jacobsen (The Great Bear, Beyond Beyond) en Christian Potalivo (Dicte, The New Tenants). De cast bestaat uit Alba August (Reliance, Jordskott and Unga Astrid), Mikkel Boe Følsgaard (A Royal Affair, The Legacy), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejen, Department Q: The Keeper of Lost Causes), Lars Simonsen (The Bridge, Brotherhood), Iben Hjejle (Dicte, High Fidelity), Angela Bundalovic (Dark Horse, Blood Sisters), Sonny Lindberg (The Legacy, Anti), Jessica Dinnage (The Guilty, The Man), Lukas Løkken (One-Two-Three Now!) en Johannes Kuhnke (Force Majeure).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?