Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Is Bridgerton gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Is Bridgerton gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Het eerste seizoen van Bridgerton verscheen tijdens Kerstmis 2020 online op Netflix. Binnen no time groeide het Amerikaanse kostuumdrama uit tot een gigantisch succes. De grote vraag die bij veel kijkers blijft hangen, is of de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Dat is niet het geval.

Kostuumdrama

Bridgerton is een succesvol kostuumdrama dat afkomstig is van Shondaland. De serie speelt zich af tussen 1813 en 1827 in Londen. In die tijd zijn verschillende leden van de Bridgerton-familie op zoek naar de liefde. Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth komen allen aan de beurt. Terwijl ze ondertussen moeten uitkijken voor de vernietigende columns van Lady Whistledown, die alles meekrijgt van wat er gebeurt in Londen.

Is Bridgerton gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Is Bridgerton gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Het antwoord op die vraag is duidelijk: ‘nee’. De Netflix-serie is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In plaats daarvan is de serie gebaseerd op een boekenreeks van Julia Quinn. De schrijfster was in eerste instantie van plan om een trilogie te schrijven, maar door het grote succes besloot ze door te gaan. In totaal verschenen er liefst acht boeken. De personages zijn overigens ook niet gebaseerd op echte mensen. Alle personen zijn fictief en door Quinn bedacht. Ook de namen heeft ze zelf verzonnen.

Niets missen van Bridgerton? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?