Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Kerstafleveringen Virgin River geven antwoord op deze prangende vragen

Na de release van het vijfde seizoen van Virgin River zijn kijkers achtergebleven met een grote vraag: Wie is de vader van Mel in Virgin River? Op 30 november kunnen we aan de slag met twee speciale kerstafleveringen van de serie en daarin staat onder meer die vraag centraal. Er zijn echter meer vragen die beantwoord worden in de twee extra afleveringen. Dat laat Gail Harvey, de regisseur van de twee speciale afleveringen, weten aan Entertainment Weekly.

De vader van Mel

Aan het einde van het vijfde seizoen kregen we een voorproefje voor de speciale kerstafleveringen. Terwijl Mels zus Joey door de kerstspullen van hun moeder gaat, komt ze een stapel brieven tegen. Een daarvan is van een man uit Virgin River met wie ze een affaire heeft gehad. Het zou maar zo kunnen dat dat de biologische vader van Mel is. Het is iets waar we in de speciale afleveringen meer over te weten komen.

Harvey, die beide afleveringen regisseert, kan er al iets over kwijt. “Het gaat wel door. We weten dat de brieven er zijn en vanaf daar gaat het verder. Het is absoluut een onderdeel van de twee afleveringen en het is eigenlijk best verbazingwekkend. Ik ben erg trots op de manier waarop het allemaal is gelukt.”

De zwangerschap

Een andere grote vraag is of de gesprekken tussen Mel en Jack over zwanger worden ook verder gaan. Wagen ze nog een poging of kiezen ze bijvoorbeeld voor adoptie? “Het is een groot probleem en ze proberen het uit te werken in mijn afleveringen”, gaat Harvey verder. “Wat gaan ze doen en hoe voelt Mel zich daarbij en wat wil ze doen? Elke vrouw kan zich daarin herkennen. Het verliezen van een baby komt veel vaker voor dan mensen denken.”

De andere liefdes

Natuurlijk komen we ook meer te weten over de relatie van Preacher en zijn nieuwe vlam Kaia. “Het is een interessante relatie. Ze is heel sterk. Preacher heeft altijd een ingewikkelde relatiestatus en dat gaat zo door.” Daarnaast komen er ook ontwikkelingen in de romance tussen Brie en Mike, terwijl Hope en Doc juist een pauze krijgen van alle drama. Over de verhaallijn van Charmaine en Calvin lijken we pas in het zesde seizoen meer over te weten te komen.

Minder drama

Tot slot belooft Harvey ons vooral minder drama en een heerlijke feestdagen-sfeer. “Er komen een aantal hele mooie dingen aan en sommige verhaallijnen zijn op een heel emotionele manier met elkaar verbonden. Er zijn kerstbomen, er zijn schaatsen, er zijn kerstcadeaus, er zijn heerlijke diners en er zijn ongemakkelijke gezinssituaties waar we ons allemaal mee kunnen identificeren tijdens Kerstmis. En veel ontroerende dingen.” Vanaf 30 november zijn de twee speciale kerstafleveringen te bekijken op Virgin River.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Virgin River seizoen 6 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

➡ Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?