Laatste nieuws over Netflix

Kijkgedrag stelletjes geeft kwaliteit van relatie aan

love1
Over exact één week is het Valentijnsdag en die dag laat ook Netflix niet onopgemerkt voorbij gaan. De streamingdienst heeft een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van het kijkgedrag van stelletjes op een relatie. Volgens Netflix wijst het onderzoek uit dat ‘het kijkgedrag binnen een liefdesrelatie gezien kan worden als een betrouwbare barometer hoe goed het tussen de geliefden zit’.

Het onderzoek werd door Netflix uitgevoerd onder ruim duizend deelnemers. Zij waren tussen de 18 en 39 jaar oud en allemaal woonachtig in de Verenigde Staten. Hier kwamen een aantal opvallende conclusies uit. Bijvoorbeeld over het delen van een Netflix account, het belang van de favoriete serie van een ander en blijken films en series een favoriet onderwerp tijdens een eerste date, om het ijs te breken.

Delen Netflix account is een grote stap

Het delen van een Netflix account met je geliefde blijkt voor de respondenten nogal een grote stap in de relatie. Dit geeft maar liefst 51% aan en de helft van de respondenten geeft ook aan te wachten met het geven van het wachtwoord totdat er officieel sprake is van een relatie. Bij zeventien procent van de respondenten wordt er nog minder risico genomen. Zij zijn pas bereid om het account te delen totdat er sprake is van een verloving of huwelijk.

Sinds de komst van Netflix zijn films en zeker series nog populairder geworden. Ze zijn vaak op het werk bij de koffieautomaat onderwerp van gesprek, maar niet alleen op het werk. Ook bij afspraakjes wordt er druk gebabbeld over films en series. Bij een eerste date zijn films (69%) en series (63%) zelfs de meestgebruikte ijsbrekers. En daarmee zijn deze onderwerpen populairder dan praten over werk, sport en politiek. De voorkeur voor eenzelfde serie is daarin nog eens extra belangrijk voor 25% van de respondenten. Dertien procent geeft zelfs aan dat ze enkel op basis van een overeenkomstige liefde voor een serie zouden willen daten met iemand anders.

Samen serie kijken favoriete tijdsbesteding

Het is bij stelletjes een favoriete tijdsbesteding om samen op de bank een film of serie te bekijken. Bijna drie kwart van de deelnemers aan het onderzoek van Netflix heeft aangegeven dat het samen kijken naar een serie behoort tot één van de favoriete tijdsbestedingen.

Infographic

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?