Laatste nieuws over Netflix

Komt 24 nog terug op Netflix?

Komt 24 terug op Netflix? Eén van de meest iconische series van het afgelopen decennium is het nieuwe kalenderjaar van de streamingdienst verdwenen. De reden hiervoor is duidelijk, want 24 is verhuisd naar Disney+. De vraag is alleen, komt 24 nog eens terug naar Netflix?

Aanslag voorkomen? Bel Jack Bauer

In 24 speelt acteur Kiefer Sutherland de rol van Jack Bauer, een geheim agent die meerdere terroristische aanslagen probeert te voorkomen in de eerste 24 uur. Daarnaast volgt de kijker gebeurtenissen met betrekking tot de zogenaamde Counter Terrorist Unit, de organisatie van Bauer, en nog een aantal andere personages (veelal de naasten van de geheim agent). 24 speelt zich grotendeels af in Los Angeles, maar seizoen 7, 8 en 9 maken uitstapjes naar Washington D.C., New York en Londen.

In real time

Het meest speciale aan 24 is dat de thrillerserie zich in real time afspeelt. Dit houdt in dat elke minuut die de kijker het beeld ziet, ook een minuut is in de serie. Naarmate een aflevering vordert komt er steeds een tikkende klok in beeld, die aangeeft hoeveel tijd Bauer nog heeft om een aanslag te verijdelen.

Het negende en laatste seizoen van 24 is een miniserie, een revival van de show die in 2014 uitkwam. In de laatste reeks is Jack Bauer voortvluchtig in Londen en wil hij tegelijkertijd een aanslag op president James Heller voorkomen. Oók dient hij een oorlog af te wenden.

Komt 24 terug op Netflix?

Komt 24 nog op Netflix? Om gelijk met de deur in huis te vallen, het lijkt er sterk op dat dit niet het geval is. Het probleem zit erin dat steeds meer partijen hun eigen diensten zijn gestart. De afgelopen jaren zagen we Disney+ al naar Nederland komen, daar zullen in 2022 HBO Max en Paramount+ bij komen. 24 is al verkast naar Disney+, omdat de actieserie intellectueel eigendom is van de Amerikaanse zender FOX… en die is weer eigendom van Disney!

Het begint een erg ingewikkelde puzzel te worden met al die streamingdiensten. Dat doet echter géén afbreuk aan het feit dat de kans heel erg klein is dat 24 óóit een comeback maakt op Netflix. Dit staat Disney namelijk hoogstwaarschijnlijk niet toe.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?