Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Hinterland seizoen 4 op Netflix?

Komt er een Hinterland seizoen 4 op Netflix? Nu het derde seizoen van Hinterland eindelijk bij Netflix te bekijken is, is het natuurlijk de grote vraag of er nog een vierde seizoen verschijnt. Alhoewel het er voor nu naar uitziet dat seizoen 3 het laatste seizoen was, zou het maar zo kunnen dat er in de toekomst alsnog iets gebeurt waardoor een vierde seizoen toch mogelijk wordt.

Hinterland

In Hinterland, ook wel bekend onder de naam Y Gwyll, volgen we het verhaal van inspecteur Tom Mathias. Hij staat bekend om zijn onorthodoxe aanpak en vasthoudendheid en daarmee heeft hij dan ook al veel misdrijven opgelost. Na tien jaar gewerkt te hebben bij de politie van Londen, wordt hij overgeplaatst naar de westkust van Wales.

Duistere en trieste herinneringen lijken hem parten te spelen. Toch zal hij er alles aan doen om ook in de landschappen van Wales misdrijven op te lossen. Al blijken de bewoners daar hun eigen leefregels en geheimen erop na te houden.

Komt er een Hinterland seizoen 4 op Netflix?

Het derde seizoen liet zien hoe een hoofdstuk in Tom Mathias’ verhaal werd afgesloten, maar de grote vraag is of het nu ook echt klaar is voor Hinterland. Co-creator Ed Talfan liet onlangs weten: “Ik wil niet zeggen dat dit het einde was. Om een aantal redenen zal de show op een iets andere manier verder gaan. De afgelopen drieënhalf jaar hebben we dertien afleveringen gemaakt van 90 minuten pre aflevering. Dat is aardig wat werk en er was altijd een hoofdstuk dat na dertien afleveringen eindigde. Dus we zouden nooit een veertiende aflevering kunnen maken, omdat dat het begin van iets nieuws zou zijn.”

“Ik denk dat dit voelt als het einde van een hoofdstuk, maar niet van het verhaal. Voor mij zou het triest zijn als het nooit terug zou keren.” Het valt dan ook niet uit te sluiten dat in de toekomst nog een vierde seizoen komt. Voor nu is daar echter nog niets over bekend.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Hinterland toch een seizoen 4 krijgt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?