Laatste nieuws over Netflix

Komt The Blacklist seizoen 11 op Netflix?

Komt The Blacklist seizoen 11 op Netflix? Het tiende seizoen van de serie over Raymond Reddington en zijn fratsen werd op 6 maart 2024 gereleaset op de streamingdienst, maar komt seizoen 11 óók naar Netflix?

Komt The Blacklist seizoen 11 op Netflix?

Het antwoordt luidt: ‘nee’. En waarom niet? Dat is óók al een makkelijke vraag om te beantwoorden: omdat er geen elfde seizoen komt van The Blacklist. Het tiende seizoen was de zwanenzang van de show: het verhaal werd afgesloten, het boek is dicht en dus komen er ook geen nieuwe afleveringen meer. Helaas, helaas… maar de show heeft wel een heel mooi leven geleid.

Overigens is The Blacklist misschien al wat langer ‘dood en begraven’ dan je denkt, want in Nederland lopen we natuurlijk achter. In de Verenigde Staten werd seizoen 11 van de misdaadserie al in juli 2023 afgerond, maar wegens de deal tussen zendgemachtigde NBC en Netflix kunnen wij nu pas van de apotheose genieten. Maar dat betekent meteen ook dat het al eventjes bekend is dat bedenker James Spader ermee stopt.

Raymond Reddington

John Eisendrath, de showrunner van The Blacklist, liet een tijdje geleden namelijk weten: “Na tien jaar, honderden Blacklist-zaken en 200 afleveringen, zijn we trots dat de serie nu een einde heeft. Het was ongelooflijk leuk om al die gekke, listige en kwaadaardige ‘Blacklisters’ te bedenken die Raymond Reddington en de FBI Task Force het leven zuur maakten. We willen NBC en Sony bedanken, en natuurlijk onze geweldige crew, die dag in dag uit het onmogelijke waarmaakte.” Ook bedankte hij de scriptschrijvers, de cast én natuurlijk de fans van de show, om daar nog aan toe te voegen: “Dit was écht het allerlaatste seizoen…”

Wederopstanding van The Blacklist

Nou zijn er natuurlijk wel voorbeelden van series die stopgezet werden, om later weer tot leven gewekt te worden door een streamingdienst als Netflix, zoals Manifest. Een dergelijke wederopstanding lijkt echter niet aan de horizon te liggen voor The Blacklist, omdat het hele team wel klaar was voor een conclusie. Het is niet zo dat de misdaadserie gecanceld werd tegen de zin van crew en cast.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?