Laatste nieuws over Netflix

La Casa de Papel-theorie: Is Tatiana (ex van Berlin) ook Alicia?

Afgelopen vrijdag verscheen het vierde seizoen van La Casa de Papel op Netflix. Liefhebbers genieten sindsdien weer volop van de bloedstollende misdaadserie die gaat over de overval van de Banco de España. Hoofdrolspeelster is Alicia Sierra, over wie veel vraagtekens bestaan. Let op: dit bericht bevat spoilers.

La Casa de Papel: Is Tatiana (ex-vrouw Berlijn) ook Alicia?

De bende heeft het lastiger dan ooit tevoren, en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van de bikkelharde politiebazin Alicia Sierra. Over haar gaan op de sociale media de wildste geruchten rond. Zo wijst veel er bijvoorbeeld op dat we haar in seizoen 1 en 2 al eerder hebben gezien, maar toen als de ex-vrouw van Berlin: Tatiana.

In La Casa de Papel kregen kijkers soms korte flashbacks te zien van de bruiloft van Berlin en zijn Tatiana. Na de dood van Berlin verdween echter ook Tatiana volledig uit het beeld. Maar La Casa de Papel zou La Casa de Papel niet zijn als Tatiana niet met een achterliggende gedachte meermaals in de serie is voorgekomen.

Tatiana en Alicia vertonen veel gelijkenissen

Veel oplettende kijkers zagen gelijk dat Tatiana en Alicia qua uiterlijk veel van elkaar weghebben. Verder ging het balletje voor velen rollen toen Alicia halverwege seizoen 4 tijdens het verhoren van de aangehouden Raquel Murillo (‘Lissabon’) een persoonlijk verhaal vertelde: haar man was twee maanden geleden overleden. Hij had kanker: net als Berlin. De naam van haar man? Germán. Oftewel Duitsland. En de hoofdstad van Duitsland is.. Berlijn.

Mocht het allemaal kloppen, zou het feit dat Alicia eigenlijk Tatiana is wel eens voor grote problemen kunnen gaan zorgen. Tatiana was namelijk erg vaak – tegen de zin van De Professor – aanwezig bij besprekingen met Berlin over de overvalplannen.

Liefde brengt de overvallen constant in gevaar (of helpt juist?)

Sterker nog: vlak voor zijn dood onthulde Berlin het gehele plan, inclusief alle details, aan zijn Tatiana. De Professor heeft altijd gezegd dat ‘liefde’ een gevaarlijke vijand kan zijn van de misdaad. En hij zou wel eens gelijk kunnen gaan krijgen.

Anderzijds kan het juist ook een voordeel gaan betekenen. Misschien kan Alicia in seizoen 5 wel de ideale hulp van buitenaf blijken voor De Professor? Ze zou niet de eerste politiebazin zijn die overstapt naar het kamp van de overvallers (zie Lissabon).

Cryptische reactie Netflix

Tatiana (Diana Gómez) en Alicia (Najwa Nimri) worden niet door dezelfde actrice gespeeld, maar het kan natuurlijk zo zijn dat het personage in de loop der jaren ietwat veranderd is qua uiterlijk.

Ook Netflix zelf kreeg lucht van de rondgaande geruchten. Op Instagram schreven zij middels het Spaanstalige account eens op Instagram: “We bevestigen niet dat Tatiana en Alicia dezelfde persoon zijn, we zeggen alleen dat we ze nog nooit samen in dezelfde kamer hebben gezien..” Spannend!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

También hemos leído por ahí que pueden ser hermanas. Nos gusta más un salseo que a Sierra el pica pica. #LCDP3

Een bericht gedeeld door Netflix España (@netflixes) op