Laatste nieuws over Netflix

Locatiescout van Narcos doodgeschoten in Mexico

Carlos Muñoz Portal, een locatiescout van Narcos, is tijdens en zoektocht naar een filmlocatie voor Narcos seizoen 4 op 37-jarige leeftijd om het leven gebracht in Mexico. Netflix bevestigde dat de locatiescout eerder deze week dood in zijn auto is aangetroffen.

Verschillende schotwonden

Het levenloze lichaam van Carlos Muñoz Portal werd in Temascalapa aangetroffen. Hij werd met meerdere schotwonden gevonden in zijn auto en was toen al om het leven gekomen. Volgens The Guardian was Portal daar om foto’s voor Narcos seizoen 4 te maken.

Temascalapa ligt in de buurt van deelstaat Hidalgo en volgens de NOS staat dat gebied van Mexico bekend om het hoge moordcijfer onder de drugskartels. Temascalapa had het productieteam van Narcos op het oog als mogelijke filmlocatie voor het vierde seizoen. Portal maakte daar een paar foto’s en werd niet veel later doodgeschoten. “We zijn op de hoogte van de dood van Carlos Muñoz Portal, een gerespecteerde locatiemanager, en condoleren zijn familieleden. Het is nog onbekend wat er gebeurd is, maar de autoriteiten zijn een onderzoek gestart”, zo staat in een toelichting van Netflix.

Mogelijk vertraging seizoen 4

De lancering van het vierde seizoen van Narcos wordt door de moord op de locatiescout mogelijk uitgesteld. Daar vreest de Mexicaanse film- en televisieindustrie nu voor. Normaal gesproken wordt Narcos seizoen 4 rond eind augustus, begin september 2018 verwacht. Mogelijk wordt dit nu iets later. Dat zal vermoedelijk in de komende weken duidelijk worden.

Carlos Muñoz Portal was een bekende naam als locatiescout in Zuid-Amerika. Hij zocht niet alleen voor Narcos naar mooie filmlocaties, maar deed dat bijvoorbeeld ook voor de James Bond-film Spectre.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?