Laatste nieuws over Netflix

Luther-film in productie; cast naast Idris Elba bekendgemaakt

De afsluitende film van Luther krijgt nu echt vorm. Begin dit kalenderjaar bevestigde hoofdrolspeler Idris Elba dat de Britse crimeserie een afsluiter zou krijgen in de vorm van een film. Hij hoopte nog in 2021 aan de slag te kunnen en nu de cast vorm krijgt kan dat zomaar lukken.

Keiharde politieserie

De keiharde politieserie Luther begon in 2010 en heeft inmiddels vijf seizoenen gedraaid. Er kwamen wel steeds grotere pauzes tussen de seizoenen. Zo verscheen de vierde campagne in 2015 en keerde DCI John Luther in 2019 terug voor het vijfde seizoen. Alle afleveringen van de BBC-serie zijn te zien op Netflix.

De serie overstijgen

Een zesde seizoen komt er niet, wel zal Netflix een film laten maken. Daarbij legt schrijver Neil Cross de lat erg hoog, zo liet hij eerder al optekenen. “Luther heeft alle ingrediënten van klassieke films zoals Seven en Along Came a Spider. Ik denk dat we proberen om dat als blauwdruk te gebruiken om zelf iets te creëren. Het moet de serie overstijgen. Groter en misschien ook internationaler.”

Twee nieuwe personages

Nu weet The Hollywood Reporter te melden dat de eerste castleden zijn gecontracteerd. Idris Elba keert uiteraard terug als DCI John Luther. Ook vastgelegd zijn Cynthia Erivo en Any Serkis, die allebei niet te zien waren in de serie. Erivo zal een detective spelen die tevens op vijandige voet leeft met Luther. Serkis zal de boef zijn waar alles om draait.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?