Laatste nieuws over Netflix

Maker Bird Box komt met Netflix-serie Shadow and Bone

Eric Heisserer heeft met Bird Box een hit afgeleverd op Netflix. Na deze film is hij nu voor de streamingdienst bezig met een serie. Het gaat om Shadow and Bone, een achtdelige fantasyserie. Heisserer werkt ook nog eens samen met Shawn Levy van Stranger Things.

Bardugo’s Grishaverse

Shadow and Bone wordt gebaseerd op de boeken Shadow and Bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. Heisserer gaat de verhalen bewerken voor en achtdelige serie. De twee boeken overlappen elkaar en spelen zich allebei af in Bardugo’s Grishaverse. Dit is een wereld met een eeuwige duisternis, waar onnatuurlijke wezens zich op menselijk vlees verheugen, ontdekt een jonge soldaat een kracht die het land weer zou kunnen verenigen. Terwijl ze haar krachten probeert te begrijpen, dreigt er steeds meer gevaar. Boeven, huurmoordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er zal meer magie aan te pas moeten komen om het te overleven.

Derde boek Shadow and Bone onderweg

Heisserer zal samen gaan werken met Levy, de producer van Stranger Things. Daarnaast wordt de serie gemaakt door 21 Laps Entertainment, waarmee Heisserer eerder al samenwerkte voor de film Arrival. Mocht Shadow and Bone een succes blijken, dan is een vervolg mogelijk. Later deze maand komt er namelijk een derde boek uit de serie uit genaamd King of Scars. Een releasedatum voor Shadow and Bone is nog niet bekendgemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?