Verwijderalarm

Met Arrow wordt eerste grote DC-serie van Netflix verwijderd

Arrow is de grondlegger van Arrowverse en de grote reeks aan DC-series die gemaakt werden door The CW. De deal tussen deze Amerikaanse zender en Netflix kwam enkele jaren geleden tot een einde en daar gaan we nu de aflopende gevolgen van voelen. Arrow zal namelijk worden verwijderd.

Langlopende deal The CW en Netflix

Op The CW verschenen veel series die door Netflix wereldwijd werden verspreid op de streamingdienst. Dit leverde beide partijen veel succes op. Series zoals Arrow, The Flash, The 100 en Riverdale wisten goed te scoren en werden in sommige gevallen ook verlengd doordat er een mondiale fanbase was ontstaan. Afleveringen van de series verschenen in de dagen na de uitzending in de Verenigde Staten al op Netflix. De deal tussen de twee partijen liep echter af en werd niet verlengd. Dit betekende dat series die al verschenen op Netflix zouden blijven verschijnen, maar nieuwe producties gingen naar elders. Nu wordt de volgende stap gezet.

Drie jaar na de start

Met Arrow gaat namelijk de eerste grote serie van The CW verwijderd worden van Netflix. De datum blijkt niet geheel toevallig. Op 22 oktober 2022 zullen alle afleveringen van Arrow verdwijnen. Dit is exact drie jaar nadat het achtste en laatste seizoen van Arrow begon in de Verenigde Staten. Als deze regel voor vast op zal gaan, zal The 100 komende zomer (25 mei 2023) de eerstvolgende grote serie van The CW zijn die zal vertrekken van Netflix in Nederland.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?