Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Dik Trom

Als de ouders van Dik besluit om Dikkedam te verruilen voor Dunhoven, komt de wereld van het gezin op zijn kop te staan. Waar het gezin in Dikkedam écht thuishoorde, komen ze in Dunhoven terecht in een wereld waar sporten en slank zijn het allerbelangrijkste zijn. Het is de vraag of ze daar wel kunnen aarden. We zien het in Dik Trom.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Dik Trom.

Dik Trom

Dik heeft het prima naar zijn zin in het stadje waar hij woont. Samen met zijn ouders Pa en Ma Trom wonen ze in Dikkedam. Lekker eten is in dat plaatsje aan de orde van de dag en niemand valt met een aantal kilootjes extra dan ook buiten de boot. Een ideaal leven dus voor de familie, totdat vader Trom besluit dat het tijd wordt om te verhuizen.

Pa Trom denkt dat hij dé manier heeft gevonden om te slagen in het leven en besluit in Dunhoven een restaurant te beginnen. Wat hij dan echter nog niet weet, is dat iedereen in die plaats bezig is met zijn gewicht. Iedereen wil het liefst zo slank mogelijk zijn en sporten is enorm belangrijk. Het is de vraag of het Pa Trom lukt om genoeg geld te verdienen om zijn gezin te onderhouden, terwijl Dik tegelijkertijd alles eraan doet om het hart van Lieve te veroveren.

Trailer Dik Trom

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?