Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Kenau

Hoe gemotiveerd raak je om jouw stad en dochter te beschermen als je één van je dochters dood hebt zien gaan bij een bloedbad tijdens de Tachtigjarige Oorlog? Kenau Simonsdochter Hasselaer zet alles op alles om ervoor te zorgen dat ze niet ook haar tweede dochter kwijtraakt in de indrukwekkende film Kenau.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Kenau.

Kenau

Kenau Simonsdochter Hasselaer lijkt het helemaal niet zo verkeerd voor elkaar te hebben in 1572 tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De ondernemersvrouw beheert een scheepswerf. Terwijl de zaken goed lijken te gaan, lijkt ze wel haar dochters langzaam aan kwijt te raken. Vooral de hopeloos verliefde Geertruid die losgeslagen is in haar geloofsopvattingen.

Als Geertruid, haar geliefde en nog een aantal andere jongelingen worden opgepakt na een beeldenstorm belanden ze op de brandstapel. Kenau en haar andere dochter Kathelijne zijn te laat om Geertruid nog te redden. Vanaf dat moment wil Kenau er alles aan doen om haar andere dochter en de rest van de stad te beschermen. Ook als daarvoor haar scheepswerf hout gebruikt moet worden. Ze neemt tijdens het Beleg van Haarlem de leiding over een leger dat exclusief uit vrouwen bestaat.

Trailer Kenau

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?