Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt Making a Murderer seizoen 2

Making a Murderer seizoen 2 Netflix

Netflix heeft een tweede seizoen van Making a Murderer besteld. De geruchtmakende documentaire over Steven Avery uit Wisconsin krijgt dus een vervolg op Netflix. Dat heeft de streamingdienst dinsdagavond op Twitter laten weten. Wanneer Making a Murder seizoen op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend.

Making a Murderer maakte afgelopen winter veel tongen los. In deze tiendelige documentaire wordt het verhaal van Steven Avery getoond. Hij wordt van moord beschuldigd en verdacht. Via Making a Murderer biedt Netflix een inkijkje in het proces en daaruit ontstaan er veel twijfels bij de kijker. Is het namelijk wel terecht dat Steven wordt verdacht van moord? In de reeks heeft het er alle schijn van dat Avery de schuld in de schoenen geschoven krijgt door de lokale politie. De twijfels worden gevoed door het feit dat Avery eerder al eens onschuldig jaren vast zat, door nalatigheid van de politie. In Making a Murderer wordt het gevoel opgewekt dat de politie om welke reden dan ook van Avery af wil.

Making a Murder seizoen 2 op Netflix

Hoe intrigerend de tien afleveringen van Making a Murderer ook waren, bevredigend was het einde niet. Omdat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal kon Making a Murderer op dat moment ook niet verder gaan. Het hield na tien afleveringen even op, maar dat het laatste woord nog niet gesproken was, was duidelijk. Er is nu weer voldoende materiaal om een nieuwe reeks te maken en dus kondigde Netflix vandaag Making a Murderer seizoen 2 aan. In het tweede deel van Making a Murderer zal dieper ingegaan worden op de emotionele rollercoaster waarin de betrokkenen zich bevinden. Daarnaast wordt uiteraard ook het proces van Avery gevolgd.

De inmiddels 54-jarige Avery zit inmiddels de helft van zijn leven achter de tralies. Hiervan zijn tenminste achttien jaar ten onrechte. Het is nu de vraag of ook die andere jaren ten onrechte zijn. In seizoen 2 zal hier meer over bekend worden. De zaak wordt weer heropend en er is een nieuw advocatenteam in de arm genomen. Advocaat Kathleen Zellner staat Avery momenteel bij en in het vervolg hebben de documentairemakers ook toegang tot de documenten van Zellner. Er zal dus wederom een zeer compleet beeld van de zaak Avery geschetst worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?