Laatste nieuws over Netflix

Netflix cancelt weer een serie: American Vandal nu de klos

Netflix heeft ook American Vandal gecanceld. Het gaat de laatste weken opeens hard met series die gecanceld worden door Netflix. American Vandal is de laatste serie die aan de lijst met gecancelde series toegevoegd mag worden.

Netflix cancelt veel series

Er zijn ieder jaar fases waarin Netflix in een korte tijd veel series cancelt. In die fase zitten we nu ook, want nadat onlangs Iron Fist, Luke Cage en Orange is the New Black al gecanceld werden hebben nu ook de makers van American Vandal te horen gekregen dat er geen vervolg komt.

Lees hier welke series er gecanceld zijn door Netflix

American Vandal gecanceld door Netflix

American Vandal is door Netflix gecanceld na twee seizoenen. Het eerste seizoen ging in de nazomer van 2017 in première en een jaar later verscheen het tweede seizoen, met een gloednieuw verhaal. Dat het voor de makers van American Vandal een tegenvaller is blijkt uit het feit dat CBS TV Studios, de studio die de serie produceerde, probeert om de serie elders onder te brengen. Dat is een trend die we dit jaar vaker hebben gezien, waarbij Netflix juist vaak als reddende engel optrad.

Een reden heeft Netflix niet gegeven waarom het American Vandal gecanceld heeft. “American Vandal zal niet terugkeren voor een derde seizoen. We zijn de bedenkers, schrijvers, cast en crew ontzettend dankbaar om hun innovatieve humor naar Netflix te brengen. Ook bedanken we de fans en critici die de unieke en onconventionele vorm van humor omarmd hebben”, was het enige wat Netflix liet weten in een statement.

Bizarre verhalen

American Vandal behandelde bizarre, bedachte, verhalen in de serie. Dit werd overgebracht alsof het een true crimeserie was en daarin slaagden de makers zeer goed. Het eerste seizoen draait om het mysterie van de auto’s die zijn onder geklad met piemels. De makers van American Vandal gingen op onderzoek uit, om te onthullen wie de daders waren. In het tweede seizoen was er een nieuw, bizar verhaal. Dit keer was er op een school laxeermiddel in de lunch gestopt en moest iedereen rennen naar de toiletten. Wie was hier verantwoordelijk voor?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?