Laatste nieuws over Netflix

Netflix komt met documentaire over aanslagen in Parijs 2015

Netflix komt in juni met de documentaire November 13 – Attack on Paris over de aanslagen in 2015. De documentaire bestaat uit drie delen en is geregisseerd door Jules en Gédéon Naudet. Verschillende betrokkenen bij de aanslagen zullen aan het woord komen.

Bataclan

13 november 2015 ging als een inktzwarte bladzijde de geschiedenisboeken in. Nog geen jaar na de aanslag op Charlie Hebdo werd Parijs, Frankrijk en de wereld wederom opgeschrikt door een terroristische aanslag. Vijf aanslagen vonden plaats in het 10e en 11e arrondissement.

Het Bataclan was één van de locaties waar de aanslagen plaats vonden. Op dat moment vond er een rockconcert van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal plaats. In de volle concertzaal vielen de meeste slachtoffers. Er kwamen 89 mensen om het leven, van de in totaal 129 dodelijke slachtoffers. Ook op de andere locaties, Café Bonne Bière, La Belle Équipe, Comptoir Voltaire, Le Petit Cambodge en het voetbalstadion Saint-Denis vielen slachtoffers. Naast de dodelijke slachtoffers waren er ook nog eens 350 gewonden.

Documentaire aanslagen Parijs op Netflix

Met November 13 – Attack on Paris lanceert Netflix op 1 juni een documentairereeks over de aanslagen van 13 november 2015. Het is dan ruim tweeënhalf jaar geleden dat de aanslagen plaatsvonden. Voor de overlevenden, families, hulpdiensten en leiders van de Franse regering staan de gebeurtenissen van de aanslagen in Parijs nog op het netvlies gebrand. Zij komen aan het woord in deze emotionele documentaire van Netflix, die is geregisseerd door Jules en Gédéon Naudet.

De documentaire wordt in drie afleveringen opgebouwd. Eerst wordt de chronologie van de feiten in kaart gebracht en daarna komen de getuigenissen van de mensen die door de aanslagen van Parijs bij elkaar zijn gebracht aan het woord. Ook de toenmalige Franse president François Hollande is te zien in Netflix’ documentaire November 13 – Attack on Paris. De officiële trailer is hieronder te bekijken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?