Laatste nieuws over Netflix

Netflix investeert fors in films en series voor het hele gezin

Netflix komt met zes nieuwe animatietitels, om daarmee te investeren in het aanbod films en series voor het hele gezin. Dat meldt Variety. Om de projecten tot een succes te maken zijn er mensen aan boord gehaald die in het verleden al succesvol zijn geweest met animatiefilms.

Familiefilms

De tijd van het jaar is aangebroken om met het hele gezin voor de televisie te kruipen en een film te bekijken. Voor Netflix het ideale moment om aan te kondigen dat er flink geïnvesteerd wordt in nieuwe content voor de hele familie. Daarnaast kan het als een tegenzet beschouwd worden, vanwege de aanstaande streamingdienst van Disney.

Drie animatiefilms, drie animatieseries voor Netflix

Netflix heeft vier nieuwe animatiefilms en drie animatieseries aangekondigd. Bij alle projecten wordt samengewerkt met gerenommeerde namen. Zo wordt voor de film My Father’s Dragon samengewerkt met regisseur Nora Twomey, in het verleden genomineerd voor een Oscar voor de film The Secret of Kells. Het script wordt bovendien geschreven door Meg LeFauve, bekend van Inside Out. Schrijver en regisseur Kris Pearn is bekend van Het Regent Gehaktballen 2 en is aangewezen om de film The Willoughbys te maken. Deze film zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Lois Lowry. Deze film is tevens al in productie en de cast bestaat onder andere uit Ricky Gervais, Maya Rudolph, Will Forte, Martin Short en Alessia Cara.

Als derde animatiefilm werd een dag eerder al de film Jacob and the Sea Beast aangekondigd. Deze film zal afkomstig zijn van Chris Williams. Hij werkte in het verleden met succes aan de Disney-films Vaiana, Big Hero 6 en Bolt. Jacob and the Sea Beast wordt overigens wel het eerste soloproject voor Williams en dat wordt als een zeldzaamheid beschouwd in de wereld van animatiefilms, omdat het verwezenlijken van zulke projecten uiterst complex is.

Series

Op het gebied van series wordt er door de bedenker van The Powerpuff Girls, Craig McCracken, een nieuwe serie ontwikkeld over een jongen die in een superheld verandert. Het verhaal toont daarna hoe de jongen probeert om te gaan met de gaven die hij gekregen heeft. Trash Truck wordt een andere animatieserie van Netflix en gaat over een zesjarige jongen die een hechte vriendschap heeft met een vuilniswagen. Go! Go! Cory Carson is animatieserie nummer 3 en zal gebaseerd zijn op de Go! Go! Smart Wheels speelgoedlijn.

Een overzicht van de animatietitels die van Netflix verwacht mogen worden:

  • Go! Go! Cory Carson (verwacht in 2019)
  • The Willoughbys (verwacht in 2019)
  • Kid Cosmic (verwacht in 2020)
  • Trash Truck (verwacht in 2020)
  • The Willoughbys (verwacht in 2020)
  • Pinocchio (verwacht in 2020)
  • Jacob and the Sea Beast (verwacht in 2021)
  • My Father’s Dragon (verwacht in 2021)
  • Maya and the Three (verwacht in 2021)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?