Laatste nieuws over Netflix

Netflix koopt rechten van drietal series

Jane the Virgin

Netflix heeft wederom de exclusieve streamingrechten van verschillende series vastgelegd. Het gaat om drie series, waarvan één serie nog niet op televisie is uitgezonden. De andere twee series draaien hooguit een jaar. Het gaat om de series Jane the Virgin, Zoo en Colony, waarvan laatstgenoemde dus nog op televisie moet verschijnen.

Zoo en Jane the Virgin zijn series die in Amerika uitgezonden worden door CBS. “Beide series zijn ontzettend vermakelijk. Zij zullen een groot publiek vinden in de meer dan 50 landen waar Netflix beschikbaar is”, tekende Variety op uit de mond van Netflix chief content officer ted Sarandos. De serie Colony gaat in 2016 op televisie in première gaat bij USA Network, maar Netflix twijfelde niet lang om de rechten van deze serie vast te leggen. “Vanaf het moment dat we Colony zagen wisten we dat de Netflix leden van over de hele wereld dit type dramaserie geweldig zouden vinden.” Het is nog niet bekend wanneer de series op Netflix te zien zullen zijn. Deze data moeten door de streamingdienst nog aangekondigd worden.

Lees ook: How To Get Away With Murder naar Netflix

Hoewel Netflix de rechten van de drie series tegelijkertijd heeft vastgelegd zijn er weinig overeenkomsten tussen de series. Jane the Virgin is een komische serie. Jane is een Latina van 23 jaar oud en Jane heeft er voor gekozen om maagd te blijven tot het huwelijk. Wanneer Jane voor een routine-check een afspraak heeft met een gynaecoloog wordt ze per ongeluk geïnsemineerd en blijkt ze niet veel later zwanger te zijn, tot haar eigen grote verbazing. Jackson Oz, een Amerikaanse zoöloog constateert dat verschillende dieren wel zeer eigenaardige trekjes krijgen. Zo worden mansen zomaar aangevallen. Oz besluit te onderzoeken hoe de vork in de steel zit, om te voorkomen dat de aanvallen toenemen en agressiever worden.

Colony is als gezegd een nieuwe, nog te verschijnen, serie. Behalve dat het eerste seizoen tien afleveringen telt en in Amerika dus op 16 januari 2016 van start gaat op tv is er weinig bekend over deze serie. De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Peter Jacobson en Amanda Righetti. Wel is er al een trailer van Colony beschikbaar, die je hieronder kunt bekijken.