Laatste nieuws over Netflix

Docu’s over Oekraïne en Keith Richards op komst

Winter on Fire Netflix

Op Netflix zijn een aantal steengoede documentaires te vinden, waaronder een aantal van de streamingdienst zelf. De komende weken voegt Netflix wederom twee documentaires toe aan het aanbod; een documentaire over het leven van Keith Richards en over politieke onrusten in Oekraïne.

Keith Richards: Under the Influence – 18 september

Netflix maakte eerder dit jaar al indruk met de documentaire What Happened, Miss Simone?. Op vrijdag 18 september komt Netflix wederom met een documentaire over een icoon uit de muziekwereld. Dit keer is er een documentaire gemaakt over Keith Richards. In de docu zullen nog nooit eerder vertoonde beelden te zien zijn. Keith Richards wordt één van pioniers van de rock ’n roll-muziek genoemd en in Keith Richards: Under the Influence is te zien waar zijn roeping als songwriter, gitarist en artiest vandaan komt.

In de documentaire komt Keith Richards zelf ook geregeld aan het woord en vertelt hij over sleutelfiguren en plekken in zijn leven die hem wisten te fascineren. Zo komen onder andere de steden New York en Chicago voorbij. De lancering van Keith Richards: Under the Influence gaat gepaard met de lancering van zijn nieuwe soloalbum: Crosseyed Heart.

Trailer Keith Richards: Under the Influence

Winter on Fire – 9 oktober 2015

In de tweede week van oktober volgt wederom een nieuwe documentaire van Netflix. In Winter on Fire wordt in beeld gebracht hoe in Oekraïne een nieuwe burgerrechtenorganisatie gevormd wordt. Het begon allemaal met een vredig studentenprotest voor Europese integratie, maar het loopt allemaal anders. Er ontstaat een gewelddadige revolutie waarin het onmiddellijke aftreden van de president wordt geëist. Het is een massaal protest tegen het corrupte regime.

“Terwijl we de brutale aanvallen van de politie op ongewapende burgers filmden, dachten we niet na over hoe we de beste shots zouden krijgen. Het allerbelangrijkste was het tonen van de manier waarop het volk het leven van het land en van elkaar voor altijd zouden veranderen”, zegt regisseur Evgeny Afineevsky over Winter on Fire. De documentaire was tijdens het Filmfestival van Venetië voor het eerst te zien en vanaf 9 oktober is Winter on Fire voor het grote publiek beschikbaar, exclusief bij Netflix.

Bekijk hier de trailer van Winter on Fire

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?