Laatste nieuws over Netflix

Netflix nu bijna overal ter wereld beschikbaar

Reed Hastings Netflix RTL Late Night
Netflix-baas Reed Hastings heeft vanavond bekend gemaakt dat tijdens de presentatie van Netflix op de CES in Las Vegas bijna alle landen ter wereld zijn aangesloten op het netwerk. Netflix is nu in bijna ieder land ter wereld beschikbaar. Het is een gigantische stap voor Netflix, dat vorig jaar al de ambitie uitsprak om in 2016 overal ter wereld beschikbaar te zijn.

Op een groot scherm werd achter Hastings #NetflixEverywhere getoond terwijl hij de landen opnoemde waar de dienst tijdens de presentatie gelanceerd is. “India, Nigeria, Poland, Singapore, South Korea, Turkey, Indonesia… 130 new countries!” Het is een belangrijke stap voor Netflix, want de Netflix Originals zullen nu voor een nog breder publiek beschikbaar zijn. Bovendien is het weer een stap om er voor te zorgen dat iedereen, waar ook ter wereld over hetzelfde aanbod kan beschikken.

Het heeft ook direct voordelen voor ons Nederlanders. Als reislustig volk is het prettig om te weten dat je nu bijna overal ter wereld kunt Netflixen, gewoon met het account dat je ook in Nederland hebt. De lijst werd de afgelopen jaren al uitgebreid, maar met deze enorme stap maakt het bijna niet meer uit in welk land je op reis of op vakantie bent. Grote kans dat je er naar je favoriete serie kunt kijken, via Netflix.

Netflix nog niet in China

Netflix had gehoopt ook vol trots te kunnen melden dat ze ook in China live waren gegaan, maar zover is het nog niet. Dat voegde Hastings er gelijk aan toe toen hij bekend maakte dat Netflix in 130 landen is uitgerold. De hoop en wil is er nog steeds dat dit later dit jaar gaat lukken, maar het is nog te vroeg voor de streamingdienst om hier een lanceringsdatum aan te koppelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?