Laatste nieuws over Netflix

Netflix Originals rijkelijk beloond bij SAG Awards

SAG Award Netflix OITNB

De SAG Awards zijn voor Netflix zeer succesvol verlopen. Verschillende producties van de streamingdienst, de zogeheten Netflix Originals, sleepten verschillende prijzen in de wacht. De SAG Awards werden afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, uitgereikt.

De eerste maanden van het nieuwe jaar staat het bol van de awardshows. Eerder in januari werden de Golden Globes al uitgereikt, deze verliepen een stuk minder succesvol voor Netflix. In februari worden de Oscars uitgereikt en afgelopen weekend was het dus tijd voor de SAG Awards. SAG staat voor Screen Actors Guild en is een vakbond voor acteurs. Door een groep van 4200 acteurs worden de genomineerden bepaald. Vervolgens krijgt iedere acteur, mits lid van SAG, de mogelijkheid om te stemmen. Het winnen van een SAG Award is dus een erkenning van de collega’s. Netflix maakte kans op acht prijzen.

Cast Orange In The New Black wint grote prijs

Orange Is The New Black blijkt ook zeer populair bij de acteurs zelf te zijn. De voltallige cast ging namelijk met de SAG Award in de categorie Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series naar huis. Daarnaast won Uzo Aduba ook een SAG Award voor haar rol in Orange Is The New Black. Aduba kan door haar rol als Suzanne Crazy Eyes Warren op veel fans rekenen. In de categorie beste actrice in een komedieserie kreeg Aduba overigens concurrentie van Ellie Kemper. Kemper kennen we van haar rol in de Netflix Original Unbreakable Kimmy Schmidt.

Het werd wat Netflix betreft niet alleen een feestje vanwege de successen van Orange Is The New Black. Ook Kevin Spacey werd wederom beloond voor zijn rol als Frank Underwood in House of Cards. Hij ging met de SAG Award voor beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie naar huis. Hierin kreeg Spacey onder andere concurrentie van Bob Odenkirk, beter bekend als Saul Goodman (Jimmy McGill) van Better Call Saul.

Daarnaast kreeg ook de eerste Netflix Original Film Beasts of no Nation de erkenning die het verdient. Idris Elba ontving een award in de categorie beste mannelijke bijrol in een film. Elba speelde in Beasts of no Nation de rol van de commandant van het leger met kindsoldaten. Overigens won Elba twee SAG Awards. Ook voor zijn rol in Luther ontving hij een beeldje.

Minder kans op Oscars voor Netflix

Netflix kan dus met een uitmuntend gevoel terug kijken op de SAG Awards 2016. De vele prijzen zijn een mooie erkenning voor de sterke Netflix Originals die geproduceerd zijn. Wat dat betreft vielen de Golden Globes tegen en hetzelfde kan nu al gezegd worden van de Oscars. Ondanks veel nominaties ontving Netflix geen enkele Golden Globe, terwijl voor de Academy Awards meer nominaties werden verwacht. Om in aanmerking te komen voor een Oscar moet een film in de bioscoop gedraaid hebben en ondanks dat Netflix heeft voldaan aan deze eis werd Beasts of no Nation niet opgenomen in de nominaties voor de Oscars. Toch is er wel kans op een prijs voor Netflix. Twee documentaires werden namelijk wel genomineerd. De documentaires What Happened, Miss Simone? en Winter on Fire Ukraine’s Fight for Freedom werden genomineerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?