Marseille seizoen 2 Netflix

Marseille (2018)

Marseille zal draaien om de burgemeester van de gelijknamige Franse stad. De gedachte bij het script gaat uit naar House of Cards. De burgemeester is namelijk al vijfentwintig jaar aan de macht en moet nu de strijd aangaan met een jonge uitdager. Macht en corruptie zullen in de serie dan ook een grote rol spelen, om het politieke spel te winnen.

Robert Taro is de burgemeester van Marseille en wordt gespeeld door Gérard Depardieu. Taro wordt uitgedaagd door Lucas Barrès. Taro probeert stemmen te werven voor de bouw van een casino in het historische hart van de jachthaven, maar het loopt allemaal anders. Het wordt een meedogenloze strijd om de macht in Marseille. Er worden smerige politieke spelletjes gespeeld en niemand lijkt terug te deinzen voor de mogelijke negatieve gevolgen. Wie gaat er het verst om burgemeester van Marseille te mogen zijn?

Voor de hoofdrol is dus gekozen voor Gérard Depardieu en dat is niet iemand met een onbeschreven blad. Hoewel Depardieu een Fransman is gaan hij en zijn vaderland niet erg prettig samen en dat maakt zijn hoofdrol in Marseille des te meer bijzonder. Door een maatregel in 2012 moesten de rijken in Frankrijk fors meer belasting gaan betalen en dat pikte Depardieu, bekend van zijn rol als Obelix, niet. Hij kreeg een paspoort in Rusland en dat werd hem in Frankrijk niet in dank afgenomen.

Titel: Marseille (2 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama
Jaar: 2016
Duur: 52m
Leeftijd kijkersadvies: 12+
IMDb: 6.9
Toegevoegd op: 23-02-2018

Regisseur: Varieert
Acteurs: Gérard Depardieu, Lucas Barrès, Géraldine Pailhas

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?