Laatste nieuws over Netflix

Netflix raakt rechten Fargo kwijt; seizoen vier naar concurrent

De serie Fargo zal geen vervolg krijgen op Netflix. De eerste drie seizoenen werden in Nederland uitgezonden op de streamingdienst, maar FX heeft de licentie voor het vierde seizoen niet aan Netflix afgestaan. Zodoende gaat een andere partij nu aan de haal met dit nieuwe seizoen.

Anthologieserie

Fargo is een zogenaamde anthologieserie. Het eerste verhaal werd gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 van de broers Coen. Noah Hawley ging met de serie aan de slag en wist mede door het ijzersterke acteren van Billy Bob Thornton en Martin Freeman een subliem eerste seizoen af te leveren. Het verhaal was afgerond, maar daar werd een oplossing voor gevonden. Ieder seizoen vertelt namelijk een compleet nieuw verhaal, dat alleen in dezelfde lijn en genre past. Zo werden er flinke sprongen door de tijd gemaakt, met ook wisselende ontvangsten. Het tweede seizoen kon mede door een opmerkelijke plotwending niet iedereen bekoren. Het derde seizoen met Carrie Coon en Ewan McGregor viel wel weer in de smaak.

FX inmiddels onderdeel van Disney

Na lang wachten is het vierde seizoen begonnen op FX, met ditmaal Chris Rock als grote gezicht van de show. De verwachting was lang dat Netflix net zoals bij de eerste drie seizoenen enkele dagen na de uitzending in de Verenigde Staten de episode in Nederland zou uitzenden. Sinds het vorige seizoen in 2017 is er alleen flink wat veranderd. FX is namelijk na de overname van 21st Century Fox in 2019 eigendom geworden van Disney en vorig jaar lanceerde Disney hun eigen streamingdienst (Disney+). Op dit moment brengt Disney series die niet onder het label familieserie vallen vooralsnog niet op hun eigen dienst en kiezen ervoor om deze onder te brengen bij lokale partijen. Zo zal het vierde seizoen van Fargo vanaf half oktober niet bij Netflix maar bij Videoland te zien zijn. De eerste drie seizoenen blijven voorlopig nog wel beschikbaar op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?