Laatste nieuws over Netflix

Netflix rolt grote update uit voor smartphone applicatie

De applicatie van Netflix op smartphones krijgt op dit moment een flinke make-over. Gebruikers van Netflix met een Android-toestel vinden in de Play Store een update van de Netflix-app met een aantal grote veranderingen.

Android

De update geldt ook voor smartphones van Apple, maar op de iPhone zijn nog niet alle wijzigingen zichtbaar. De grootste veranderingen zijn momenteel zichtbaar in de applicatie voor Android-toestellen. De update voor iOS volgt vermoedelijk niet veel later.

Bij zowel Android als iOS is het menu aan de zijkant verplaatst naar de onderkant. Lange tijd werd er gebruik gemaakt van het zogeheten hamburgermenu met de drie streepjes in de linkerbovenhoek. In de nieuwe versie van de applicatie is er ruimte voor een menu aan de onderkant van het scherm gecreëerd.

Binnenkort op Netflix in de applicatie

De knop ‘Binnenkort’ is de belangrijkste nieuwe feature in de Netflix-applicatie. Het menu in de applicatie bevat een vijftal knoppen: Homepagina, Zoeken, Binnenkort, Downloads en Mijn Profiel. De homepage is uiteraard het getoonde scherm wanneer de applicatie gestart wordt. Hier wordt tegenwoordig één titel prominent in beeld gebracht. Dit kan een nieuwe release zijn, of een titel die door Netflix wordt aangeraden om te kijken. De zoekfunctie is verder hetzelfde gebleven, maar is dus terug te vinden op een andere plek.

Nieuw is de knop ‘Binnenkort’. Een handige nieuwe functie, want hier zal te zien zijn welke titels Netflix de komende periode zal toevoegen aan het aanbod. Het tabblad toont voor de komende twee weken een aantal titels die verwacht worden. Per titel begint automatisch een fragment af te spelen, om meer informatie te verkrijgen. Overigens geeft Netflix niet alle releases vrij die binnenkort verwacht mogen worden. Vooralsnog zijn het met name Netflix Originals waarvan de releasedatum getoond wordt. Van aangekochte titels worden de releasedata vaak tot vlak voor de release geheim gehouden.

Naast de knop ‘Binnenkort’ zijn de films en series te vinden die je gedownload hebt. De weergave hiervan is gewoon hetzelfde gebleven, maar heeft een andere positie gekregen in de applicatie van Netflix. Helemaal rechts in het menu zit de knop die je naar ‘Mijn Profiel’ brengt. Hier kun je verschillende dingen instellen, zoals voorheen ook al het geval was.
De versie die nodig is om de veranderingen in de Netflix-applicatie te kunnen zien is voor Android versie 5.13.1. Het kan zijn dat de nieuwe versie nog niet voor iedereen beschikbaar is. De update wordt sinds kort uitgerold en verschijnt de komende dagen/weken bij de gebruikers.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?