Laatste nieuws over Netflix

Netflix sleept twee Golden Globes in de wacht

Golden Globes 2017 Netflix

Netflix heeft door één van zijn series kunnen rekenen op twee Golden Globes tijdens de uitverkiezing van 2017. De streamingdienst zag Stranger Things en The Crown als potentiële kanshebbers op een prijs en het is de laatstgenoemde serie die het ook daadwerkelijk geflikt heeft voor Netflix.

Golden Globes 2017

In de nacht van zondag op maandag werd in Beverly Hills de 74ste editie van de Golden Globes gehouden. Een evenement dat ieder jaar weer voor de nodige verrassingen zorgt. Zo werd Netflix vorig jaar nog met tien titels genomineerd voor een felbegeerd beeldje, terwijl de streamingdienst het dit jaar moest stellen met ‘slechts’ zes nominaties. Alhoewel Netflix flink heeft moeten inleveren ten opzichte van vorig jaar, kon de streamingdienst toch rekenen op twee Golden Globes. Vorig jaar was dat wel anders, toen ging er geen enkele award naar Netflix toe.

The Crown zorgt voor Golden Globes

The Crown kon in 2017 rekenen op drie nominaties als het gaat om de Golden Globes. Die serie heeft uiteindelijk ook de enige twee Golden Globes voor Netflix opgeleverd. Zo kwam The Crown als winnaar uit de bus in de categorie: Best Televisie – Drama. Daarmee liet de serie over het Britse koningshuis zijn concurrenten Game of Thrones, This is Us, Stranger Things en Westworld verslagen achter. Claire Foy werd op haar beurt verkozen tot beste actrice in een Dramaserie. Zij was net als Winona Ryder (Fran in Stranger Things), Evan Rachel Wood (Westworld), Keri Russell (The Americans) en Caitriona Balfe (Outlander) genomineerd.

In alle andere categoriën moest Netflix zich gewonnen geven. Zo was John Lithgow uit The Crown nog genomineerd als beste acteur in een bijrol, maar zag hij die prijs aan Hugh Laurie uit The Night Manager gaan. Ook Better Call Saul had een kansje op een award met Bob Odenkirk als genomineerde voor beste acteur in een dramaserie. Daar ging Billy Bob Thornton uit Goliath er echter met de prijs vandoor. Netflix-Original Divines kon op zijn beurt geen vuist maken in de categorie Beste niet-Engelstalige film. Die prijs ging naar Elle, van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?