Laatste nieuws over Netflix

Netflix test goedkoper abonnement voor mobile only

Netflix is momenteel bezig met een test waarbij goedkopere abonnementen aangeboden worden. Deze test wordt niet in Nederland uitgevoerd, maar het is niet uit te sluiten dat bij een succesvolle proef deze variant wereldwijd wordt uitgerold.

Prijsstijgingen

Wat abonnementen betreft kwam Netflix de afgelopen jaren doorgaans in het nieuws, omdat de prijzen verhoogd werden. Deze verhogingen waren voor Netflix nodig om meer eigen producties te kunnen maken. Nu probeert Netflix dus een abonnement waarbij de consument goedkoper uit is.

Netflix verlaagt abonnementsprijzen

Netflix verlaagt in de proef de abonnementsprijzen. Althans, er wordt een extra optie aangeboden aan de gebruikers in de landen waar de test wordt uitgevoerd. Dit abonnement kost nog geen vier euro per maand, er kleeft echter wel een grote ‘maar’ aan dit abonnement. Het gaat hier namelijk om een zogeheten mobile only abonnementsvorm en dat wil dus zeggen dat Netflix dan niet gebruikt kan worden op computers, televisies, spelcomputers en settopboxen. Alleen op de telefoon en tablet kan Netflix dan afgespeeld worden. Bovendien zal de beeldkwaliteit niet optimaal zijn, omdat er geen HD-beeld wordt ondersteund.

Azië

Netflix-baas Reed Hastings vertelde vorige week al tegenover Bloomberg dat zijn bedrijf wil gaan experimenteren met goedkope abonnementsvormen en een week later zijn in Maleisië al de eerste signalen opgevangen dat de test live is. Het is geen verrassing dat de proef in Maleisië draait, want Netflix ziet in Azië een groot potentieel om nieuwe klanten aan zich te binden. Omdat Netflix wereldwijd nagenoeg even duur is, is het lastiger om voet aan de grond te krijgen in minder ontwikkelde landen. Ook in India ziet Netflix bijvoorbeeld een enorme groeimarkt. Door het mobile only-abonnement van 4 euro per maand in te voeren hoopt Netflix het laagdrempeliger te maken voor consumenten om in te stappen.

Netflix heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat ze aan het experimenteren zijn met de mobile only abonnementsvorm. Of het de bedoeling is dat dit type abonnement ook breder uitgerold wordt kon nog niet gezegd worden. Het is daarom onduidelijk of we in Nederland in de toekomst ook een mobile only abonnement voor 4 euro per maand kunnen afsluiten. In eerste instantie lijkt Netflix zich hoofdzakelijk te richten op de minder welvarende landen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?