Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil talkshows maken met bingeview-gedachte

De aangekondigde talkshows van Netflix moeten een volledig nieuwe afslag gaan nemen in het genre van talkshows. De traditionele praatprogramma’s over actuele thema’s, in Nederland standaard in een setting met rode wijn en nootjes op een ovale tafel, schuift Netflix volledig weg.

In juni werd al bekend dat Chelsea Handler is gecontracteerd om de talkshows te gaan presenteren. De comédienne had maakte al dit soort programma’s op de zender E!. Ted Sarandos, hoofd content van Netflix, laat na het verschijnen van de tweede kwartaalcijfers van 2014 weten wat de plannen zijn.

“Mensen kijken niet meer naar talkshows zoals ze vroeger deden. Ze kijken niet meer op de vaste tijd, maar bekijken uitzendingen dagen, weken of zelfs maanden later online terug”, aldus Sandaros. Het bingeviewen komt dus ook voor de talkshows om de hoek kijken.

“Ze kijken meerdere afleveringen in één keer en wij willen talkshows bouwen afgestemd op de manier waarop mensen kijken zoals we eerder gedaan hebben bij tv-series door het weglaten van reclamestops en cliffhangers.” Door minder op actualiteit in te spelen zullen de talkshows minder vergankelijk moeten worden. Wat de verdere aanpassingen worden is nog niet bekend. De talkshows zullen in 2015 verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?