Laatste nieuws over Netflix

Oeps, Netflix deelt per ongeluk releasedatum Daredevil seizoen 3

Daredevil seizoen 3

De releasedatum van Daredevil seizoen 3 op Netflix lijkt bekend. Het Thaise twitteraccount van Netflix lijkt namelijk de datum waarop dit derde deel te zien zal zijn onthuld te hebben. Als die informatie klopt, dan is het vrijdag 19 oktober zo ver.

Comic Con New York

Netflix deelde deze week al wel een teaser van Daredevil, die ook verstopt zat in de aftiteling van Iron Fist seizoen 2. De releasedatum ontbrak nog en verwacht werd dat Netflix deze bekend zou maken tijdens Comic Con New York, begin oktober. Netflix is daar namelijk met Daredevil aanwezig.

Releasedatum Daredevil seizoen 3 bekend

Wat de releasedatum van Daredevil seizoen 3 is op Netflix lijken we nu echter al te weten, waardoor Comic Con New York wat Daredevil betreft niet heel spannend meer wordt. Ongetwijfeld volgt dan de officiële trailer van Daredevil seizoen 3, maar als de releasedatum overeenkomt met de tweet, dan is 19 oktober de dag. Het Thaise geverifieerde twitteraccount van Netflix deelde deze week namelijk ook de teaser die wij ook gezien hebben, alleen voegde het er ook een tekst bij die verklapte wat de releasedatum is.

Zelf spreken wij geen Thai, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig vertaalmachines. De twittervertaling maakt dit er van: “Ik ben gestorven als een beter leven, zoals Matt Moedok,” 19 Tula voldoen. #Daredevil seizoen 3 #MarvelTH #MarvelThailand. Als we Google Translate echter raadplegen wordt duidelijk dat het om 19 oktober gaat: “Ik was stervende als een duivel. Beter leven als Matt Murdoch. “19 oktober ontmoet ik #Daredevil seizoen 3 #MarvelTH #MarvelThailand.

Waarom het niet klopt

Ondanks dat het er alle schijn van heeft dat we weten wanneer Daredevil seizoen 3 op Netflix te zien is, zijn er ook een paar redenen te bedenken waarom het niet klopt. Het is in de geschiedenis van Marvel-series op Netflix namelijk nog niet voorgekomen dat er een seizoen in oktober werd gelanceerd. November lijkt de maand bij uitstek daarvoor, want zo verschenen ook Jessica Jones seizoen 1 en The Punisher seizoen 1 in november op Netflix. Aanvankelijk had wij Daredevil seizoen 3 dan ook in november verwacht.

Bovendien is het algemeen bekend dat Marvel/Netflix maar wat graag onduidelijkheid willen creëren rondom de release van één van hun superhelden. Vorig jaar gebeurde dat bijvoorbeeld bij The Punisher. Toen werden er voortdurend hints gegeven die met de releasedatum te maken hadden. Voor het derde seizoen van Daredevil worden al maandenlang cryptische bijbelversen gedeeld op social media die te maken hebben met de (releasedatum) van Daredevil seizoen 3.

Een laatste reden waarom Daredevil seizoen 3 niet op Netflix verschijnt de negentiende oktober is Iron Fist. Het tweede seizoen van Iron Fist is vorige week gelanceerd door Netflix en dus zou er dan maar een dikke maand tussen de beide releases zitten. Doorgaans laat Netflix daar meer tijd overheen gaan.

Of het Thaise account van Netflix het bij het rechte eind had met 19 oktober, zullen we waarschijnlijk ontdekken tijdens Comic Con New York, begin oktober.