Laatste nieuws over Netflix

Officieel: Netflix bevestigt komst Friends voor januari!

Friends is vanaf januari te zien op Netflix! De streamingdienst heeft dit nieuws vandaag bevestigd en de dag waarop dit valt is niet toevallig gekozen: het is een Sinterklaas-cadeau van de streamingdienst!

Geruchten

De afgelopen maanden werden er diverse hints gegeven door Netflix. Wij somden ze afgelopen week al even op, maar de hint was nooit zo overduidelijk als afgelopen vrijdag. Toen wisten wij het zeker: Netflix had de rechten van Friends aangekocht.

Het werd direct groot nieuws, maar tegenover het Algemeen Dagblad wilde Netflix nog niets bevestigen, noch ontkennen over de komst van Friends. Nu is wel duidelijk waarom. De streamingdienst wilde wachten met het geven van het cadeautje tot Sinterklaas.

Friends op Netflix in Nederland

Friends is vanaf 1 januari 2018 te zien op Netflix. Het gaat dan om alle seizoenen van Friends, tien stuks dus. Dat zijn 236 afleveringen van ongeveer een half uur. In een bericht laat Netflix weten dat Friends zeer vaak is aangevraagd via het suggestieformulier en dat heeft er toe geleid dat er is besloten om de volledige serie beschikbaar te maken voor de Nederlandse abonnees.

Friends is al in meerdere landen te zien op Netflix. Eind 2014 werd bijvoorbeeld bekend dat de streamingrechten van één van de meest populaire series aller tijden waren aangekocht. In 2015 was Friends vervolgens in Amerika te zien. Later werden hier andere landen bijgevoegd, zoals Spanje en Frankrijk. Ook in België kan er naar Friends gekeken worden, maar dan wel zonder ondertitelingen. Hiervoor moeten de taalinstellingen gewijzigd worden naar Engels.

Het aftellen naar 2018 kan nu dus echt beginnen en dan vooral het aftellen naar de komst van Friends!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?