Laatste nieuws over Netflix

OITNB, HoC en Fargo in de Golden Globes-races

Orange is the New Black Netflix OriginalDe nominaties voor de Golden Globes 2015 zijn bekend gemaakt en daarbij ontbreken uiteraard ook niet de Netflix Originals. Orange is the New Black is genomineerd bij de beste tv-series in de categorie komedie. Fargo is één van de vijf kandidaten bij de beste mini-serie en korte film en House of Cards maakt kans op de beste televisieserie in de categorie drama.

Orange is the New Black

Voor Orange is the New Black is de concurrentie groot. Op 11 januari worden de Golden Globes voor de 72ste keer uitgereikt. De film- en televisieprijzen worden altijd gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars. OITNB is samen met Girls, Jane the Virgin, Silicon Valley en Transparent genomineerd. Taylor Schilling maakt voor haar rol van Piper Chapman ook kans op de beste actrice. Uzo Aduba gaat op voor de beste bijrol in een serie met haar vertolking van Crazy Eyes. Derek is niet genomineerd als serie, maar hoofdrolspeler Ricky Gervais maakt wel kans op de Golden Globe als beste acteur in een komedie.

House of CardsHouse of Cards

House of Cards krijgt ook stevige concurrentie van met name Game of Thrones en het hoog gewaardeerde Downton Abbey. Daarnaast zijn ook The Affair en The Good Wife genomineerd in de categorie beste televisieserie drama. Kevin Spacey en Robin Wright zijn voor hun rol als Frank en Claire Underwood genomineerd tot beste acteur en actrice. Deze prijs won Wright vorig jaar ook al. Vorige week werd bekend gemaakt dat House of Cards vanaf 27 februari terug zal keren. Dan verschijnt het derde seizoen.


fargo emmy winnaarFargo

Fargo is de derde serie die is genomineerd. De tiendelige serie Martin Freeman, Billy Bob Thornton en Allison Tolman in de hoofdrollen van Lester Nygaard, Lorne Malvo en Molly Solverson werd al direct zeer enthousiast begroet en heeft dan ook een nominatie te pakken als beste mini-serie. True Detective lijkt op papier de grote concurrent, met daarnaast The Missing, The Normal Heart en Olive Kitteridge. Tolman, Freeman en Thornton zijn ook alle drie genomineerd voor de individuele prijzen van beste actrices en acteurs. Colin Hanks maakt voor zijn rol als Gus Grimly ook kans op de beste bijrol. Fargo zal bij een miniserie blijven, wel wordt er gewerkt aan een tweede serie. Dit seizoen zal echter in 1979 spelen. Lou Solverson, de vader van Molly, vertelde in het eerste seizoen al dat hij ook aan een zaak had gewerkt met een monster. Het tweede seizoen zal dit verhaal uit Sioux Falls vertellen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?