Iedere vrijdag brengt Netflix heel wat Original-titels uit. Kersverse series, films, documentaires en realityseries vanuit de hele wereld. De titels van deze Netflix-producties zijn vaak nog onbekend, maar dat duurt in sommige gevallen niet lang. We stellen je iedere week een aantal nieuwe Originals voor, zodat jij weet wat je dit weekend kunt kijken. En dan kun je daarna gelijk meepraten!
The A List
Eindelijk gaat het langverwachte tweede seizoen van The A List in première op Netflix, bestaande uit acht spiksplinternieuwe afleveringen! De serie vertelt het verhaal van een groep jongeren die een zomerkamp bezoeken op een mooi eilandje. Waar je misschien één groot feest zou verwachten, is de realiteit anders voor de ‘kids’. Mia leeft aanvankelijk haar droom, maar dat verandert compleet als Amber zich op het kamp meldt. Vanaf dat moment gebeuren er namelijk de meest vreemde dingen. In seizoen 2 van The A List proberen Mia, Dev, Petal, Alex en de anderen zich te herenigen, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. De jongeren proberen opnieuw te onderzoeken wat er nou precies gebeurd is op Peregrine Island.
Godzilla Singular Point
We hebben al honderden versies van Godzilla voorbij zien komen op het witte doek dan wel het televisiescherm, maar het grote reptielachtige monster is nog lang niet klaar met dood en verderf (en vooral destructie) zaaien. Godzilla Singular Point op Netflix is een animeserie van de hand van Studio Orange en Studio Bones. De show is deels met de hand getekend en deels met 3D-animatie gemaakt. Klassieke monsters zoals Rodan, Anguirus, Titanosaurus en Gabara maken hun opwachting in de serie en je hoeft geen enkele Godzilla-film gezien te hebben om het plot te snappen. Wat voor animefans interessant is: Eiji Yamamori is een van de geestelijk vaders van Godzilla Singular Point! Hij is bekend van onder meer Mononoke en Spirited Away, films die je óók op Netflix kunt checken.
Wonder Boy, Olivier Rousteing, né sous X
Eigenlijk ging het een paar jaar geleden helemaal niet zo goed met het modemerk Balmain, dat steeds meer in de vergetelheid raakte. Totdat Olivier Rousteing aangesteld werd als hoofdontwerper, hij voerde verschillende veranderingen door in met name de vrouwencollectie, omdat hij dit meer als een uitdaging zag dan de mannenmode. De Fransman creëerde gewaagde ontwerpen met gedetailleerde borduursels en maakte de collectie meer ‘sexy’ en minder ‘rock-‘n-roll’. De Netflix-docu Wonder Boy, Olivier Rousteing, né sous X gaat over Rousteing; hij toont hoe zijn ontwerpen tot stand komen en gaat op zoek naar zijn roots.