Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders stopt; zesde seizoen wordt slotstuk

Peaky Blinders gaat ermee stoppen. Het aankomende zesde seizoen zal het laatste seizoen worden dat wordt gemaakt. Dit heeft de BBC laten weten. Toch heeft bedenker Steven Knight goed nieuws, want hij wil verder met het verhaal.

Peaky Blinders seizoen 6

Het zesde seizoen van Peaky Blinders zou eigenlijk al eind 2020 verschijnen, maar door alle problemen zijn de opnames fors vertraagt. Deze zijn momenteel onderweg en de verwachting is dat seizoen 6 nu eind 2021 of begin 2022 zal worden uitgezonden. De BBC heeft de eerste uitzendrechten, daarna zal de Britse serie heel spoedig op Netflix verschijnen.

Bedenker wil verder met Peaky Blinders

Voor bedenker Steven Knight is het verhaal nog niet af. Hij gaf maandag ook een verklaring door te gaan. “Na een flinke vertraging door de pandemie is de familie eindelijk weer bij elkaar. We geloven dat dit het beste seizoen zal worden. De serie zal op televisie tot een einde komen, we gaan op andere manieren absoluut verder.” Hoe en wat wil hij nog niet kwijt. Mogelijk komt er een film of een spin-off.

Sprong in de tijd

Het vijfde seizoen eindigde in 1929. Ook in het nieuwe seizoen draait het uiteraard om de familie Shelby in Birmingham. Wel zal er een flinke sprong in de tijd worden gemaakt. Naar 1934. Knight: “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren’30.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix is aangekondigd? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?